Παρασκευή 17 Φλεβάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΤΩΡΑ ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ - ΕΚΛΟΓΕΣ 2023
ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΣΤΗ Ν/Ζ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ
Να ενισχυθεί το ΚΚΕ που είναι στην πρώτη γραμμή των αγώνων μεταλλεργατών και λιμενεργατών

«Ψηφίζουμε όπως αγωνιζόμαστε, με απαίτηση για τη ζωή τη δικιά μας και των οικογενειών μας», τόνισαν οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ, Ν. Αμπατιέλος και Σ. Πουλικόγιαννης

Περιοδεία στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος και συγκεκριμένα στον χώρο της ΔΕΗ πραγματοποίησαν το πρωί της Πέμπτης ο Νίκος Αμπατιέλος, μέλος της ΚΕ και υποψήφιος βουλευτής με το ΚΚΕ στην Α' Πειραιά, και ο Σωτήρης Πουλικόγιαννης, υποψήφιος βουλευτής του Κόμματος στη Β' Πειραιά.

Συζήτησαν με τους εργαζόμενους την ανάγκη ενίσχυσης του ΚΚΕ, καθώς και ότι η εκτίμηση που υπάρχει για τη δράση του και τις θέσεις του πρέπει να γίνει πράξη συμπόρευσης μαζί του, παντού και στις εκλογές.

Εξάλλου σε έναν χώρο σαν την Ν/Ε Ζώνη, όπως και σε πολλούς άλλους, είναι πολύ καλά γνωστή η δράση των μελών και των στελεχών του ΚΚΕ για όλα τα προβλήματα που αφορούν τη ζωή των εργαζομένων. Οπως και ότι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή για να δυναμώσουν τα σωματεία, να γίνουν κάστρα αγώνα, κρατώντας ψηλά τη σημαία της διεκδίκησης για μια σειρά από καίρια ζητήματα όπως η υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας που έγινε κατορθωτή με τον αγώνα και τη μαχητικότητα των εργαζομένων, για μέτρα για την υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων, ώστε να μη σακατεύονται για τα κέρδη της εργοδοσίας κ.ο.κ.

«Τέτοιοι αγώνες όπως οι δικοί σας, των εργατών της ΛΑΡΚΟ, των λιμενεργατών στην COSCO κ.ά. αποτελούν παράδειγμα και δίνουν κουράγιο ευρύτερα στους εργαζόμενους και τη νεολαία», τονίστηκε, από τους υποψήφιους βουλευτές του Κόμματος, και πως «αυτά όλα είναι από μόνα τους κριτήριο ψήφου, για να ψηφίζουμε όπως αγωνιζόμαστε, με απαίτηση για τη ζωή τη δικιά μας και των οικογενειών μας, να μη δώσουμε συγχωροχάρτι σε όλους αυτούς που αντιπαλεύαμε και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε και την επόμενη μέρα».

Υπογράμμισαν ότι έτσι μπορεί να δοθεί πνοή στους αγώνες των εργαζομένων που χρειάζεται τώρα να κλιμακωθούν μακριά από διάφορα καλέσματα περί αναμονής. Για να ορθωθεί τείχος υπεράσπισης για τις όποιες κατακτήσεις του προηγούμενου διαστήματος που παραμένουν στο στόχαστρο κυβερνήσεων για λογαριασμό των εφοπλιστών και της εργοδοσίας που δεν υπολογίζουν τίποτα μπροστά στην κερδοφορία τους. Να διεκδικηθούν ουσιαστικά μέτρα ανακούφισης απέναντι στη λαίλαπα της ακρίβειας και της ενεργειακής φτώχειας. Για την ουσιαστική αναβάθμιση της δημόσιας δωρεάν Παιδείας και Υγείας για όλους. Για να πάρει μαχητική απάντηση το νέο κύμα πλειστηριασμών και να μην πέσει κανένα σπίτι ανθρώπων του μόχθου στα χέρια των τραπεζιτών.

Επισήμαναν πως οι εργαζόμενοι πρέπει να σκεφτούν ποιους θα έχουν δίπλα τους την επόμενη μέρα. Μπορεί να είναι τα κόμματα και οι κυβερνήσεις που έχουν ευθύνες για τη σημερινή κατάσταση, η Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ, που οι κυβερνήσεις τους ούτε την υποχρεωτικότητα των ΣΣΕ στη Ζώνη δεν κήρυξαν;

Με αφορμή τον καταστροφικό σεισμό σε Τουρκία και Συρία ανέδειξαν ότι το τεράστιο κύμα αλληλεγγύης προς τους λαούς των δύο χωρών, η συγκλονιστική ανταπόκριση στα καλέσματα σωματείων και μαζικών φορέων όπως και του Εργατικού Κέντρου Πειραιά στη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης, οι συγκινητικές ζωγραφιές που στέλνουν μικρά παιδιά στα γειτονόπουλά μας αποτελούν ξεχωριστό μήνυμα αισιοδοξίας και επιβεβαιώνουν το σύνθημα «μόνο ο λαός σώζει τον λαό», για το οποίο το ΚΚΕ δίνει όλες του τις δυνάμεις για τη γνήσια και πλατιά έκφρασή του.

Κλείνοντας, σημείωσαν ότι το ΚΚΕ έχει εμπιστοσύνη στην εργατική τάξη που από τον ιδρώτα της παράγονται και της ανήκουν τα πάντα. Το δυνάμωμα του ΚΚΕ σημαίνει πιο δυνατός ο λαός ώστε να μπορέσει να ανοίξει ο δρόμος για την εργατική - λαϊκή αντεπίθεση, η πραγματική ελπίδα για το αύριο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ