Παρασκευή 17 Φλεβάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ο μόνος τρόπος είναι με το ΚΚΕ, στον δρόμο

Περιοδεία του Γ. Παπαζαχαριάκη στην ΕΡΤ

Στα Μουσικά Σύνολα της ΕΡΤ (συμφωνική ορχήστρα, χορωδία και ορχήστρα σύγχρονης μουσικής) περιόδευσε χτες αντιπροσωπεία της ΤΟ Καλλιτεχνών της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Γιάννη Παπαζαχαριάκη, υποψήφιο βουλευτή του Βορείου Τομέα Αθηνών του Κόμματος.

Ο ίδιος συνομίλησε με τους καλλιτέχνες, συναδέλφους του, ανάμεσα στους οποίους επικρατεί αγωνία για τα εργασιακά τους δικαιώματα μετά την επίθεση που εξαπέλυσε η κυβέρνηση με το γνωστό ΠΔ, το οποίο πάτησε βέβαια στο πλαίσιο που ήδη είχε διαμορφώσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Οπως ανέφερε «δεν το είχα πολύ το κομμάτι της συνδικαλιστικής δραστηριοποίησης. Μου προέκυψε τα τελευταία χρόνια λόγω της κατάστασης. Γιατί εμείς που είμαστε στο ελεύθερο επάγγελμα πληγήκαμε περισσότερο από άλλους συναδέλφους που είχαν μια μόνιμη εργασία. Εμείς για το βασικό επίδομα, για να περάσουμε, κάθε φορά που μας κλείνανε, κάθε φορά έπρεπε να κατέβουμε στο δρόμο για το αυτονόητο, δηλαδή το επίδομα. Δεν ήταν δεδομένο. Και ο μόνος τρόπος για να το κάνουμε αυτό και το είδα ιδίοις όμμασι ήταν με το ΚΚΕ στον δρόμο».

Τόνισε ότι όπως δείχνει και ο αγώνας των καλλιτεχνών, «το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να αντισταθούμε, και γι΄ αυτόν το λόγο αποφάσισα κι εγώ να κατέβω με το ΚΚΕ. Για να βοηθήσω όσο μπορώ από την πλευρά μου να διατηρήσουμε τα κεκτημένα και να πάμε παρακάτω. Είμαι 56 ετών και δεν θέλω παραδίδοντας τη σκυτάλη στους πιο νέους να τους τη δώσω χειρότερη από αυτήν που πήρα εγώ από τους παλιότερους».

Η αντιπροσωπεία περιόδευσε ακόμα και συνομίλησε με εργαζόμενους στο αρχείο της ΕΡΤ, με τους σκηνοθέτες, τους τεχνικούς και δημοσιογράφους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ