Παρασκευή 17 Φλεβάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ενα μετερίζι αγώνα και προβληματισμού

Σε ένα μετερίζι αγώνα και προβληματισμού για το πώς πρέπει να δοθεί η συνέχεια της πάλης που ξεκίνησε με το «μαύρο» στην ΕΡΤ αλλά που έφερε τελικά στο προσκήνιο τα τεράστια διαχρονικά προβλήματα όχι μόνο των εργαζομένων της ΕΡΤ (δημοσιογράφων, τεχνικών και διοικητικών), αλλά του συνόλου του κλάδου, μετατράπηκε η εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου του Νίκου Αγγελίδη«Θα νικήσουμε...», το βράδυ της Δευτέρας στη Θεσσαλονίκη, στο κτίριο της ΕΣΗΕΜΘ.

Από τον συγγραφέα και δημοσιογράφο λίγα λόγια ακούσαμε. Το έργο του μίλησε, όπως και το βίντεο που παρουσιάστηκε στην αρχή και μας μετέφερε όλους σε εκείνες τις μέρες των αγώνων, κλείνοντας με το τραγούδι του Μάνου Λοΐζου «Τίποτα δεν πάει χαμένο» και τον στίχο «μα η ζωή η λεχώνα ελπίδες γέννησε».

Το βήμα μετατράπηκε σε ένα πάνελ συζήτησης για το πώς πρέπει να προσανατολιστεί από εδώ και πέρα ο αγώνας, όπου εναλλάσσονταν εργαζόμενοι της ΕΡΤ, άνθρωποι που έβαλαν το δικό τους λιθαράκι σ' αυτήν τη μάχη και εργαζόμενοι που βρίσκονται σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις, όπως στη «Μαλαματίνα».

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε πολυμελής αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, αποτελούμενη από τους Γρηγόρη Κλικόπουλο, μέλος της ΚΕ, Λεωνίδα Στολτίδη, βουλευτή, και τους υποψήφιους βουλευτές Βασίλη Τομπουλίδη, Οδυσσέα Μαάιτα και Χάρη Κυριαζίδη.

Για το βιβλίο ο Ν. Αγγελίδης είπε ότι «είναι η καταγραφή ενός κομματιού του αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ, που αντιστάθηκαν για να μην κλείσει η ΕΡΤ, να μείνει ανοιχτή. Για εμάς ήταν τα καλύτερα δημοσιογραφικά χρόνια, γιατί έφερε τη δημόσια τηλεόραση στο επίπεδο που τη θέλει η κοινωνία. Αφησε πίσω μεγάλη ιστορία αυτή η νίκη της επαναλειτουργίας της, ο δημοσιογραφικός κόσμος και όλοι οι εργαζόμενοι, διοικητικοί και τεχνικοί που αγωνίζονταν έγιναν ένα με την κοινωνία.

Αυτό είναι το εχέγγυο του αγώνα, αυτό το οποίο θα πρέπει να συνεχίσουμε να διεκδικούμε ακόμα και σήμερα. Πρέπει η δημόσια τηλεόραση και το δημόσιο ραδιόφωνο να είναι η φωνή της κοινωνίας. Αυτό δυστυχώς, μέσα από την καθημερινότητα και τη συνέχεια της εξέλιξης αυτής από το 2015 και μετά, το χάσαμε στην πορεία και, νομίζω, είναι αυτό που πρέπει να διεκδικήσουμε».

Υπενθύμισε ακόμα ο συγγραφέας ότι η ΕΡΤ εξέπεμπε και μέσα από το κανάλι του «902».

Τη στήριξη του αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ, και τότε και σήμερα, υπογράμμισε ο Οδυσσέας Μαάιτα, μέλος του Γραφείου Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, θυμίζοντας ότι για μέρες και χωρίς δεύτερη κουβέντα παραχωρήθηκαν στην ΕΡΑ τα μικρόφωνα και τα στούντιο του «904 Αριστερά στα FM» στη Θεσσαλονίκη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ