Παρασκευή 17 Φλεβάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΤΩΡΑ ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ - ΕΚΛΟΓΕΣ 2023
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ
Ξεκάθαρο μήνυμα για επανεκλογή κομμουνιστή βουλευτή στο νησί!

Ηχηρό, δυναμικό και ξεκάθαρο μήνυμα για την ισχυροποίηση του ΚΚΕ και την επανεκλογή κομμουνιστή βουλευτή έστειλε η εκδήλωση παρουσίασης του ψηφοδελτίου του Κόμματος στη Λέσβο.

Το κατάμεστο από κόσμο σινεμά «Αρίων» στη Μυτιλήνη δονήθηκε από το σύνθημα «Αγώνας - ρήξη - ανατροπή, με το ΚΚΕ στο κόκκινο νησί».

Η κεντρική ομιλία και η παρουσίαση του ψηφοδελτίου έγιναν από τον Παναγιώτη Μεντρέκα, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων:

«Είναι πια πολλοί αυτοί που καταλαβαίνουν, που νιώθουν πόσο σωστό, πόσο δυνατό και αληθινό είναι το σύνθημά μας "Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό, με ΚΚΕ πιο ισχυρό", πως δεν υπάρχουν κυβερνητικοί σωτήρες, πως ο λαός γίνεται παντοδύναμος και πρωταγωνιστής μόνο όταν βρίσκεται στον δρόμο του αγώνα, όταν παλεύει ασυμβίβαστα για τα δικαιώματά του στον δρόμο της ανατροπής. (...)

Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι αυτήν τη βουλευτική έδρα του ΚΚΕ στη Λέσβο την εποφθαλμιούν πολλοί. Οσο όμως ενοχλητικό είναι για τις κυβερνήσεις και τα άλλα κόμματα το να έχει η Λέσβος κομμουνιστή βουλευτή, τόσο αυτό είναι χρήσιμο και ωφέλιμο για τον λαό του νησιού. Πώς να το κάνουμε, είναι εντελώς διαφορετικό να έχεις έναν ακόμα συνεργάτη των κυβερνήσεων και της ΕΕ από το να έχεις στη Βουλή έναν μαχητή ή μαχήτρια που με ανιδιοτέλεια και αυταπάρνηση να εκφράζει τις θέσεις, τα αιτήματα των λαϊκών δυνάμεων, να αναδεικνύει τα προβλήματα και τις ελλείψεις. Που να μην αφήνει σε ησυχία τους υπουργούς και τις κρατικές υπηρεσίες με τις παρεμβάσεις του, να διεκδικεί λύσεις, να βρίσκεται μπροστά στους αγώνες και δίπλα σε όλους όσοι έχουν ανάγκη στήριξης, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, χωρίς να κοιτά το τι ψήφισαν ή πού ανήκουν κομματικά.


Το ΚΚΕ έχει αγωνιστικούς δεσμούς και δεσμούς αίματος με τον λαό της Λέσβου, που κανείς δεν μπορεί να τους σπάσει, όσο κι αν προσπαθεί. (...) Αυτούς τους δεσμούς τούς ανανεώνει συνεχώς η πρωτοπόρα δράση των κομμουνιστών, των φίλων και συμπορευόμενων με το ΚΚΕ, και με τις νέες γενιές του νησιού, που διαπιστώνουν ότι το μέλλον τους δεν μπορεί να είναι αυτό το άδικο και βάρβαρο εκμεταλλευτικό σύστημα, ότι η θέση τους βρίσκεται δίπλα σε αυτούς που το αντιπαλεύουν, που είναι "κολλημένοι" με το δίκιο το λαού και όχι ...κολλητοί με τους εκμεταλλευτές του. (...)

Το ψηφοδέλτιο που διαμόρφωσε το ΚΚΕ στο νησί εκπροσωπεί το δυναμικό αγωνιστικό παρόν και μέλλον του νησιού».

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε η Μαρία Κομνηνάκα, τονίζοντας: «Εδώ στη Λέσβο δεν έχουμε μόνο χρέος και ευθύνη να κρατήσουμε σαν φυλαχτό και κάτω από όλες τις συνθήκες την παρακαταθήκη των μεγάλων ιστορικών αγωνιστικών παραδόσεων στις οποίες έχει βάλει τη σφραγίδα του το ΚΚΕ.

Αλλά να αντλήσουμε αισιοδοξία και από την πρόσφατη πείρα, για την καθοριστική συνεισφορά του ΚΚΕ, για να δίνει σήμερα ο λαός από καλύτερες θέσεις τη μάχη απέναντι στη σκληρή πραγματικότητα και στις αντιλαϊκές κυβερνήσεις. Την πείρα που έκανε σήμερα και πολλούς δύσπιστους να αναγνωρίζουν ότι χωρίς το ΚΚΕ τα πράγματα θα ήταν πολύ χειρότερα. Κυρίως, να αντλήσουμε πείρα και να σκεφτούμε πότε σήκωσε κεφάλι, πότε χαμογέλασε ο λαός», αναφερόμενη στις μεγάλες μάχες που έδωσε τα προηγούμενα χρόνια ο λαός του νησιού με μπροστάρηδες τους κομμουνιστές.

Ακολούθησαν παρεμβάσεις από τους υποψήφιους Γ. Ζαφειρίου, Στ. Μαντατή, Ν. Τσιριγώτη. Αλλά και από τους: Συκά Γιάννη, επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στη Δυτική Λέσβο και δημοτικό σύμβουλο Δυτικής Λέσβου, πρώην δήμαρχο Πολιχνίτου, πρόεδρο της ΕΛΜΕ Λέσβου. Κλαδίτη Παναγιώτη, αντιπρόεδρο της Επιτροπής Ειρήνης Λέβου, πρώην διευθυντή της ΔΕΥΑΜ, πρώην υπεύθυνο έκδοσης της εφημερίδας «Πολίτης». Ζήση Αναστασία, καθηγήτρια Ψυχολογίας στο Τμήμα Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Βεκρή Παναγιώτη, αρχιτέκτονα μηχανικό, μέλος της Κεντρικής Αντιπροσωπείας του ΣΑΔΑΣ - ΠΕΑ εκλεγμένο με την «Πανεπιστημονική», πρόεδρο του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Λέσβου. Χατζηπαναγιώτη Χρύσανθο, πρώην δήμαρχο Αγιάσου, κοινοτικό σύμβουλο Αγιάσου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», μέλος της διοίκησης του Παραρτήματος Λέσβου της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ. Και από την Νινέτα Αλτάνη, σύντροφο του Μάνου Δούκα, εκπαιδευτικού ο οποίος μέχρι το τέλος της ζωής του συμπορεύτηκε με το ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ