Πέμπτη 10 Μάρτη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΟΧΗ»
Εγκαινιάζει σήμερα τον ανανεωμένο χώρο του βιβλιοπωλείου της στην Αθήνα

Στις 7 μ.μ., θα μιλήσει ο Ν. Αμπατιέλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ

Ο νέος ανανεωμένος χώρος του βιβλιοπωλείου της «Σύγχρονης Εποχής» στην Αθήνα (Μαυροκορδάτου 3) εγκαινιάζεται σήμερα, στις 7 μ.μ. Θα μιλήσει ο Νίκος Αμπατιέλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ.

Στα εγκαίνια θα παρευρεθεί ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Η λειτουργία του ανανεωμένου χώρου του βιβλιοπωλείου εντάσσεται στις πολύμορφες πρωτοβουλίες που θα πάρει το εκδοτικό της «Σύγχρονης Εποχής» μέσα στο 2022, χρονιά συμπλήρωσης 50 χρόνων αδιάκοπης λειτουργίας και παρουσίας.

Ιδρύθηκε με Απόφαση της ΚΕ του ΚΚΕ το 1972, μέσα στη δικτατορία, κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες. Σε ολόκληρη την ιστορική του διαδρομή έχει δημιουργήσει μια πολύ μεγάλη σε όγκο - σχεδόν 2.000 τίτλους - και ιδιαίτερα σημαντική παραγωγή εκδόσεων. Παίρνοντας τη «σκυτάλη» συνέχισε την πλούσια εκδοτική και μορφωτική δραστηριότητα, που διατρέχει την ιστορική διαδρομή του ΚΚΕ, η οποία ήταν αδιάκοπη σε όλες τις συνθήκες.

Σήμερα, βάζοντας μπροστά το σύνθημα «Η Γνώση είναι Δύναμη», συνεχίζει σε αυτήν την πορεία, ώστε να συμβάλει από το δικό του μετερίζι στη δημιουργία και ενίσχυση ενός πλατιού μορφωτικού ρεύματος, προκειμένου να έρθουν η νεολαία, τα λαϊκά στρώματα σε επαφή με ό,τι πιο προοδευτικό και ριζοσπαστικό γέννησε η ανθρώπινη σκέψη.


Αντιπαλεύει τον ανορθολογισμό, την αντιδιαλεκτική θεώρηση των πραγμάτων. Γι' αυτόν τον λόγο επιμένει στις εκδόσεις που αφορούν το ιδεολογικό - πολιτικό βιβλίο, τον μαρξισμό, την Ιστορία του διεθνούς κομμουνιστικού και εργατικού κινήματος, την Ιστορία του ΚΚΕ, τις σύγχρονες επεξεργασίες του Κόμματος. Βέβαια, από την εκδοτική δραστηριότητα δεν απουσιάζει το ποιοτικό λογοτεχνικό, αλλά και παιδικό βιβλίο.

Μέσα στον Φλεβάρη κυκλοφόρησαν και δύο νέες εκδόσεις της «Σύγχρονης Εποχής». Πρόκειται για τον 1ο τόμο από τα «Απαντα» του Ι. Β. Στάλιν και το έργο «Η τρύπια αρβύλα» της Ελένης Τριανταφύλλου, που είναι αφιερωμένο στον Γιώργο Φαρσακίδη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ