Πέμπτη 17 Μάρτη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ
Για τους επόμενους 5 μήνες βασικό ορμητήριο των Αμερικανών

Τη συμμετοχή και επισήμως, από προχτές και για τους επόμενους 5 μήνες, του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης στην αμερικανοΝΑΤΟική επιχείρηση «Atlantic Resolve 2022», ανακοίνωσε η διοίκηση του Οργανισμού του (ΟΛΑ), την ώρα που κλιμακώνεται η αντιπαράθεση με τη Ρωσία.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης, οι Αμερικανοί, από το 2014 και τα γεγονότα στην Κριμαία, φέρνουν κάθε χρόνο πρόσθετες δυνάμεις στο «ευρωπαϊκό θέατρο επιχειρήσεων», μια μετακίνηση που αναμένεται να ενταθεί το αμέσως επόμενο διάστημα, λόγω της ιμπεριαλιστικής σύγκρουσης στην Ουκρανία και των ευρύτερων αλλαγών που επιταχύνονται στη Δομή Δυνάμεων του ΝΑΤΟ.

Σε αυτό το φόντο, όπως ανακοίνωσε η διοίκηση του ΟΛΑ, ο ακριτικός λιμένας θα υποστηρίξει την 9η, κατά σειρά, κυκλική εναλλαγή τεθωρακισμένων των χερσαίων δυνάμεων των ΗΠΑ που επιχειρούν σε Ευρώπη και Αφρική (US Army EURAF).

Ετσι, σήμερα το πρωί το βρετανικό οχηματαγωγό «Hartland Point» αναμένεται να δέσει στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, μεταφέροντας ΝΑΤΟικό εξοπλισμό από το λιμάνι του Σαουθάμπτον. Επίσης, το Σάββατο αναμένεται στην Αλεξανδρούπολη και το γιγαντιαίο αμερικανικό οχηματαγωγό πλοίο «Liberty Passion». Αναμένεται να ξεφορτώσει τεθωρακισμένα και στρατιωτικό υλικό, τα οποία ακολούθως, στο πλαίσιο της ευρωατλαντικής «εναλλαγής» δυνάμεων, θα προωθηθούν μέσω σιδηροδρομικού δικτύου στην Πολωνία.

Εξάλλου, έως αύριο, Παρασκευή, διεξάγεται η άσκηση «ΘΡΑΚΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ-22 / THRACIAN COOPERATION-22» στο Πεδίο Βολής Ασκήσεων Πετροχωρίου Ξάνθης, η οποία περιλαμβάνει συνεκπαίδευση ελληνικών και αμερικανικών τμημάτων, μία ακόμα άσκηση πολέμου με το βλέμμα στην αντιπαράθεση με τη Ρωσία. Δεν περνά εξάλλου απαρατήρητο ότι σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές ένα από τα βασικά σενάρια των ασκήσεων που γίνονται αυτό το διάστημα στον Εβρο προβλέπει την προάσπιση της Αλεξανδρούπολης από τυχόν συμβατική ή ασύμμετρη απειλή άλλης χώρας. Αλλη μια επιβεβαίωση ότι η πολυδιαφημισμένη «Σούδα του Βορρά» καθίσταται στόχος, όπως και κάθε άλλη περιοχή της Ελλάδας που αποτελεί πολεμικό ορμητήριο του ΝΑΤΟ, με τη βούλα της Ελληνοαμερικανικής Στρατιωτικής Συμφωνίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ