Πέμπτη 17 Μάρτη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ
ΤΕ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Καμία παραχώρηση του λιμανιού για ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς!

Να σταματήσουν τώρα η εμπλοκή της χώρας στον πόλεμο και η παραχώρηση του λιμανιού για τους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς, απαιτεί με ανακοίνωσή της η ΤΕ Πειραιά του ΚΚΕ, καταδικάζοντας την επικείμενη άφιξη και παραμονή του ΝΑΤΟικού αεροπλανοφόρου «Σαρλ ντε Γκολ» στον Πειραιά τις επόμενες μέρες, που περιπολεί στην περιοχή στο πλαίσιο της στρατιωτικής περικύκλωσης της Ρωσίας, και τον κατάπλου του αμερικανοΝΑΤΟικού πυραυλοφόρου καταδρομικού που συνοδεύει το αεροπλανοφόρο "Χ. Τρούμαν" για τον ίδιο σκοπό.

Η ΤΕ Πειραιά τονίζει πως «αυτές οι εξελίξεις είναι κρίκος στην αλυσίδα της πολύ επικίνδυνης εμπλοκής της χώρας μας, που υλοποίησαν όλες οι κυβερνήσεις (ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ), στην πολεμική αντιπαράθεση και με τη συμμετοχή του λιμανιού του Πειραιά. Καθιστά τη χώρα μας "θύτη" των ληστρικών πολέμων των ιμπεριαλιστών απέναντι σε άλλους λαούς, στο πλευρό των ΝΑΤΟ - ΕΕ και ΗΠΑ. Καθιστά τον λαό μας και την περιοχή μας πιθανό "θύμα" αφού μπορεί να μετατραπούν σε στόχο αντιποίνων».

Καλεί τους εργαζόμενους, τον λαό και τη νεολαία του Πειραιά «σε επαγρύπνηση και άμεση κινητοποίηση, ενάντια στην εμπλοκή της χώρας και του λιμανιού στους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ, της ΕΕ. Να δηλώσουν την αντίθεσή τους στη μετατροπή του λιμανιού σε ναύσταθμο των ιμπεριαλιστών!».

Να απαιτήσουν:

-- Να σταματήσουν αμέσως η συμμετοχή και η εμπλοκή της Ελλάδας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία ή αλλού, με οποιονδήποτε τρόπο και οποιοδήποτε πρόσχημα.

-- Να κλείσουν τώρα όλες οι στρατιωτικές βάσεις του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ στη χώρα μας, που αξιοποιούνται ως ορμητήρια πολέμου.

-- Κανένα ελληνικό στρατιωτικό σώμα να μη σταλεί στην Ουκρανία, σε χώρες που συνορεύουν με αυτήν ή σε άλλες ιμπεριαλιστικές αποστολές. Κανένας στρατευμένος, αξιωματικός ή υπαξιωματικός εκτός συνόρων. Να σταματήσει η αποστολή πολεμικών εφοδίων και μέσων από την Ελλάδα.

-- Καμία παραχώρηση του λιμανιού του Πειραιά και των υποδομών του για τους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ