Σάββατο 2 Απρίλη 2022 - Κυριακή 3 Απρίλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΝΔΗΜΙΑ
Δεκάδες χιλιάδες τα κρούσματα καθημερινά, ανεξέλεγκτη η μετάδοση

Πάνω από 1,8 εκατομμύρια άνθρωποι νόσησαν με Covid και σχεδόν 7.000 έχασαν τη ζωή τους μόνο τους τελευταίους τρεις μήνες στη χώρα μας, ενώ τις τελευταίες βδομάδες καταγράφεται νέα αναζωπύρωση της πανδημίας, με δεκάδες νεκρούς καθημερινά, εκατοντάδες εισαγωγές στα δημόσια νοσοκομεία, χιλιάδες νέα κρούσματα και ακατέβατα νούμερα διασωληνώσεων.

Πρόκειται για στοιχεία που δείχνουν ότι ο λαός δεν έχει ξεμπερδέψει με τον κίνδυνο της πανδημίας, όπως επιχειρεί να καλλιεργήσει η κυβέρνηση, που την ίδια στιγμή αφήνει ανεξέλεγκτη την υπερδιάδοση και δίνει «ραντεβού» με τον ιό «από Σεπτέμβρη», ενώ «εύχεται» να μην υπάρξει καμιά νέα μετάλλαξη.

«Αλλοθι» για την ανυπαρξία μέτρων είναι, για μια ακόμα φορά, η «ήπια νόσηση» που προκαλεί η «Ο2». Την ίδια στιγμή, σμπαραλιάζεται ακόμα και η υποτυπώδης «επιδημιολογική επιτήρηση», τα τεστ επιβαρύνουν τους ίδιους τους εργαζόμενους, ο ιός κυκλοφορεί ανεξέλεγκτος, ενώ πολλαπλασιάζονται οι επαναμολύνσεις.

Ολα τα παραπάνω είναι «ψιλά γράμματα» για την κυβέρνηση, αφού επικεντρώνεται στο άνοιγμα της τουριστικής σεζόν και στην ημερομηνία «αποκλιμάκωσης» των όποιων μέτρων παραμένουν σε ισχύ.

Την Παρασκευή, 60 ακόμα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 27.571 θάνατοι.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 351 και λόγω της εκτεταμένης διασποράς. Σημειώνεται ότι το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων ανάμεσα στους διασωληνωμένους έχει σκαρφαλώσει πια στο 40,17%, άλλη μια συνέπεια της ανυπαρξίας μέτρων για την ανακοπή της υπερμετάδοσης, με άλλοθι τους εμβολιασμούς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 αυξήθηκαν εκ νέου κατά 6,13% στα δημόσια νοσοκομεία, φτάνοντας τις 485 και ο μέσος όρος εισαγωγών του 7ημέρου ανέρχεται πλέον σε 441 ασθενείς. Επιβεβαιώθηκαν άλλα 21.102 νέα κρούσματα, εκ των οποίων 7.807 εντοπίστηκαν στην Αττική και 1.950 στη Θεσσαλονίκη. Ο δείκτης θετικότητας μάλιστα αυξήθηκε 8,3% από 5,31% στις 6 Μάρτη, τα ενεργά κρούσματα στη χώρα εκτοξεύονται σε 176.000 (108.001 ήταν στις 8 Μάρτη), ενώ σε εβδομαδιαία βάση καταγράφεται μείωση 12,9% των εμβολιασμών με τουλάχιστον μία δόση.

«Η πίεση στο ΕΣΥ είναι απολύτως ελεγχόμενη», ισχυρίζεται την ίδια στιγμή η κυβέρνηση, αποσιωπώντας την καθημερινή αναμέτρηση των εργαζομένων με τις ελλείψεις σε προσωπικό, εξοπλισμό, πόρους, την υπερκόπωση, τις σερί 16ωρες βάρδιες το 24ωρο, τα χιλιάδες οφειλόμενα ρεπό και μέρες άδειας, τη μείωση κατά 3.000 των μόνιμων εργαζομένων, τα 279 εκατ. ευρώ που κόπηκαν στον φετινό προϋπολογισμό για την Υγεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ