Τετάρτη 20 Απρίλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ
Ο ιός παραμένει, ο λαός κινδυνεύει αλλά προέχουν τα κέρδη των ομίλων

Eurokinissi

Παραμένουν σε υψηλά επίπεδα οι σκληροί πανδημικοί δείκτες, καθώς χτες 46 άνθρωποι με COVID-19 έχασαν τη ζωή τους, ενώ για μια ακόμα μέρα οι εισαγωγές ασθενών Covid κατέγραψαν αύξηση, αυτήν τη φορά κατά 22,35%, φτάνοντας τις 208. Από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 28.701 θάνατοι.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 298, εκ των οποίων το 43,96% είναι πλήρως εμβολιασμένοι, με την πληρότητα στις ΜΕΘ Covid να ανέρχεται στο 69,64%.

Επιβεβαιώθηκαν 10.227 νέα κρούσματα, εκ των οποίων τα 222 είναι επαναλοιμώξεις, με τον συνολικό αριθμό των ατόμων που νόσησαν να ανέρχεται σε 3.252.248 και των επαναλοιμώξεων σε 120.460.

«Ακόμα κι αν υπάρξει μία μικρή αύξηση στα κρούσματα, ενδεχομένως λόγω του μεγαλύτερου συγχρωτισμού αυτών των ημερών, αυτό δεν θα είναι κάτι το οποίο θα μας ανησυχήσει. Το σύνολο των ευρωπαϊκών χωρών, ακόμα και αυτές που δεν εξαρτώνται από τον τουρισμό, έχουν ανοίξει τις οικονομίες τους. Αρα, δεν ισχύει ότι η Ελλάδα προχωρά σε άρση των μέτρων για οικονομικούς λόγους», είπε χτες ο υπουργός Υγείας, Θ. Πλεύρης, επαναλαμβάνοντας ποιο είναι αυτό που «καθοδηγεί» κάθε βήμα στο συνεχές έγκλημα σε βάρος του λαού.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν οι απαντήσεις του υπουργού Υγείας και σε σχέση με τον αυξημένο αριθμό θανάτων από Covid αλλά και την αύξηση της «υπερβάλλουσας θνητότητας», υποστηρίζοντας ότι «η Ελλάδα έχει το πιο αυστηρό πλαίσιο καταγραφής των θανάτων από Covid», κάτι το οποίο δεν αναιρεί ότι έχουν χαθεί σχεδόν 29.000 ανθρώπινες ζωές, παρόλο που «υπάρχουν εμβόλια και θεραπείες», αλλά είναι αποτέλεσμα της τραγικής κατάστασης που επικρατεί στα δημόσια νοσοκομεία και της επιχειρηματικής δράσης που ενισχύεται. Την ίδια στιγμή, άκρα του τάφου σιωπή τηρείται σε σχέση με τα 3 εκατομμύρια ανθρώπους που έχουν νοσήσει και δεν παρακολουθείται η πορεία της υγείας τους.

Ενδεικτική της υποεπιτήρησης στην επιδημιολογική εικόνα της χώρας, την οποία έχουν εναποθέσει στην αυτοδιάγνωση, είναι η παραδοχή του υπουργού Υγείας ότι «το 30% με 35% των ασθενών που διαγιγνώσκεται με Covid, έχει κάνει εισαγωγή στο νοσοκομείο για άλλο λόγο και εκεί διαγιγνώσκεται και με Covid».

Στο μεταξύ, χτες, ο υπουργός Υγείας είχε συνάντηση με τον πρέσβη των ΗΠΑ, Τζ. Πάιατ, «στο πλαίσιο της στενής συνεργασίας των δύο χωρών στον τομέα της Υγείας», με επίκεντρο της συζήτησης την «αντιμετώπιση των προκλήσεων για την εποχή μετά την πανδημία», στην κατεύθυνση της πλήρους εμπορευματοποίησής του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ