Τετάρτη 20 Απρίλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Η ξεκάθαρη θέση του ΚΚΕ για τον πόλεμο δεν «λερώνεται»

Την προβοκατόρικη προσπάθεια σύνδεσης του ΚΚΕ με την αστική τάξη της Ρωσίας και τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο που διεξάγει καταγγέλλει η ΤΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ με αφορμή αντικομμουνιστικά συνθήματα στο χωριό Σιναράδες.

Σε ανακοίνωσή της η ΚΟ τονίζει ότι οι προβοκάτορες επιδιώκουν να βρωμίσουν την κρυστάλλινη θέση του ΚΚΕ, που «για άλλη μία φορά στην πολύχρονη Ιστορία του, σε μία κρίσιμη για τον λαό και τη χώρα στιγμή, σε μία περίοδο ιμπεριαλιστικής σύγκρουσης, απρόβλεπτων εξελίξεων, στέκεται στην απέναντι μεριά αρνούμενο να διαλέξει σφαγέα και ληστή». Επιπλέον, υπογραμμίζει ότι ο εκνευρισμός τους είναι εύλογος, όταν βλέπουν ότι η θέση του ΚΚΕ μέσα στον λαό τυγχάνει ευρείας αποδοχής, φοβούμενοι ότι «ο λαϊκός παράγοντας μπορεί να παίξει ρόλο στις εξελίξεις μέσα από τις μαζικές αντιπολεμικές κινητοποιήσεις που το ΚΚΕ πρωτοστατεί».

Η Κομματική Οργάνωση καλεί στο δυνάμωμα της αντιιμπεριαλιστικής πάλης, για «να μην πληρώσει ο λαός τα σπασμένα του ιμπεριαλιστικού πολέμου, να μη γίνει μέρος των πολεμικών σχεδιασμών, που πολύ εύκολα από θύτης μπορεί να μετατραπεί σε θύμα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ