Τρίτη 10 Μάη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΒΕΡΟΛΙΝΟ.-- Σημαντική νίκη για το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα (CDU), με επικεφαλής τον νυν πρωθυπουργό, Ντάνιελ Γκούντερ, και μεγάλη πτώση για το Σοσιαλδημοκρατικό (SPD) σηματοδότησαν οι εκλογές στο κρατίδιο Σλέσβιχ Χολστάιν. Το CDU λαμβάνει πάνω από 43% (από 32% το 2017), οι Πράσινοι πάνω από 18% (12,9%), το SPD 16% (27,3%), οι Φιλελεύθεροι (FDP) 6,5% (11,5%), η Ενωση Ψηφοφόρων Νότιου Σλέσβιχ σχεδόν 6% (3,3%) και η Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) 4,4% (5,9%) και κινδυνεύει να μη συμμετάσχει στην επόμενη Βουλή. Ο Γκούντερ συγκυβερνούσε μέχρι τώρα με τους Πράσινους και τους Φιλελεύθερους.

ΜΟΣΧΑ.-- Τουλάχιστον 10 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη Σιβηρία από τις πυρκαγιές που κατακαίνε εκατοντάδες κτίρια σε πολλά χωριά, ενώ οι ισχυροί άνεμοι παρεμποδίζουν τις προσπάθειες κατάσβεσης. Στην περιφέρεια του Κρασνογιάρσκ, κάηκαν περισσότερα από 450 σπίτια.

ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ - ΔΑΜΑΣΚΟΣ.-- Περισσότερα από 12,3 εκατομμύρια παιδιά από τη Συρία έχουν ανάγκη από ανθρωπιστική βοήθεια, προειδοποίησε ο ΟΗΕ. Ο αριθμός είναι ο μεγαλύτερος από την έναρξη του πολέμου το 2011. Από αυτά τα 6,5 εκατ. ζουν στη Συρία και άλλα 5,8 εκατ. σε γειτονικές χώρες.

ΤΖΟΥΜΠΑ.-- Η δραματική έλλειψη βασικών υποδομών σε ύδρευση, αποχέτευση, υπηρεσίες Υγείας επανέφερε τη χολέρα στο Νότιο Σουδάν. Ως χτες τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και άλλοι 30 προσβλήθηκαν από την ασθένεια στην κομητεία Ρούμπκονα της πολιτείας Ουνιτέ.

ΡΑΜΠΑΤ.-- Τουλάχιστον 44 μετανάστες πνίγηκαν την Κυριακή όταν ναυάγησε το πλεούμενο στο οποίο επέβαιναν ανοιχτά της Δυτικής Σαχάρας, στο νότιο Μαρόκο. Σύμφωνα με την ισπανική μη κυβερνητική οργάνωση Caminando Fronteras, το ναυάγιο έγινε στα ανοιχτά του ακρωτηρίου Μπουζντούρ.

ΚΙΝΣΑΣΑ.-- Τουλάχιστον 35 άνθρωποι σκοτώθηκαν από ενόπλους της οργάνωσης η οποία αυτοαποκαλείται «Συνεταιρισμός για την Ανάπτυξη του Κονγκό» (Cooperative pour le developpement du Congo, CODECO), σε επίθεση εναντίον αυτοσχέδιου χρυσωρυχείου, δύο μέρες αφού συμπληρώθηκε ένας χρόνος από την κήρυξη κατάστασης πολιορκίας στην Ιτούρι, στη ΛΔ Κονγκό.

ΑΜΠΟΥΤΖΑ.-- Περίπου 50 άνθρωποι σφαγιάστηκαν την Κυριακή σε επιθέσεις ένοπλων συμμοριών τζιχαντιστών σε τρία χωριά της βορειοδυτικής πολιτείας Ζαμφαρά. Η άφιξη των στρατιωτών ανάγκασε αρκετές ώρες μετά τους κακοποιούς να αποσυρθούν αφήνοντας πίσω βοοειδή και τρόφιμα που είχαν λεηλατήσει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ