Πέμπτη 12 Μάη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
4ωρη στάση για αυξήσεις στους μισθούς και βελτίωση των συνθηκών εργασίας

Από τη χτεσινή επίσκεψη του Λ. Στολτίδη στο εργοτάξιο
Από τη χτεσινή επίσκεψη του Λ. Στολτίδη στο εργοτάξιο
Σε 4ωρη στάση εργασίας από 2 μ.μ. μέχρι 6 μ.μ. και συγκέντρωση στο εργοτάξιο του Σταθμού Βενιζέλου προχωρούν σήμερα οι εργαζόμενοι στο Μετρό Θεσσαλονίκης, διεκδικώντας αυξήσεις στους μισθούς και βελτίωση των συνθηκών εργασίας.

Καταγγέλλουν ελλιπή μέτρα ασφαλείας στους χώρους δουλειάς, ανεπαρκή εξοπλισμό σε ΜΑΠ, ελλιπές προσωπικό με κίνδυνο εργατικού ατυχήματος (ηλεκτρολόγοι, ηλεκτροσυγκολλητές κ.λπ.), ενώ παράλληλα διεκδικούν να καταβάλλεται η μισθοδοσία το πρώτο 10ήμερο κάθε μήνα για όλο το προσωπικό, και όχι τμηματικά.

Στο πλευρό των εργαζομένων το ΚΚΕ

Στο εργοτάξιο του Σταθμού Βενιζέλου βρέθηκε χτες κλιμάκιο της ΚΟ Κατασκευών Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον βουλευτή του Κόμματος Λεωνίδα Στολτίδη, και μίλησε στους εργαζόμενους. Από τη συζήτηση αναδείχθηκαν οι συνθήκες εργασίας που βιώνει το σύνολο των εργαζομέων στο έργο απόσπασης των αρχαιοτήτων του Σταθμού Βενιζέλου και οι οποίες έχουν επιδεινωθεί δραματικά τις τελευταίες μέρες. Η εντατικοποίηση της εργασίας και η δημιουργία βραδινής βάρδιας θέτουν τους εργαζόμενους σε πολλαπλούς κινδύνους, αφού σε πολλές περιπτώσεις καλούνται να εργαστούν απόγευμα μετά από νύχτα, ή πρωί μετά από απογευματινή βάρδια.

Ο Λ. Στολτίδης σημείωσε ότι το ΚΚΕ θα παρακολουθεί τις εξελίξεις και θα παρεμβαίνει στην κατεύθυνση επίλυσης των προβλημάτων των εργαζομένων, για ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, για να πάψει η εντατικοποίηση, να ληφθούν μέτρα ώστε να μην υπάρχει συνωστισμός σε συνθήκες πανδημίας, και φυσικά για αυξήσεις στους μισθούς.

Οπως είπε, «δεν μπορεί να σηκώνονται τέτοια απίστευτα κατασκευαστικά έργα και οι δημιουργοί τους να τσακίζονται από την εντατικοποίηση για μισθούς πείνας, και να μην μπορούν να πληρώσουν το ρεύμα και τη θέρμανση».

Μετέφερε τη στήριξη του Κόμματος στα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων και σημείωσε ότι η κλιμάκωση της επίθεσης στις κατακτήσεις τους γίνεται από αυτούς που κρατάνε τα κλειδιά της οικονομίας, δηλαδή από τους επιχειρηματικούς ομίλους. «Πρέπει να βάλουμε πλώρη όσα χάσαμε να τα ξανακατακτήσουμε. Δεν πρόκειται να μας τα δώσει κανένας πίσω. Στα χέρια σας έχετε τη δύναμη να επιβάλλετε ικανοποίηση των αιτημάτων σας», ανέφερε, και πρόσθεσε ότι το ΚΚΕ θα σταθεί στο πλευρό τους με όποια μορφή μάχης επιλέξουν να κλιμακώσουν την πάλη τους.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στο πλευρό των εργαζομένων στα αεροδρόμια το ΚΚΕ (2023-07-15 00:00:00.0)
Απολύσεις, η άλλη όψη της κερδοφορίας για την ανάδοχο εταιρεία (2022-08-03 00:00:00.0)
Κλιμακώνουν οι εργαζόμενοι τις διεκδικήσεις τους για μέτρα προστασίας και ΣΣΕ (2022-05-25 00:00:00.0)
Εργάτες - θύματα της εντατικοποίησης και της ανυπαρξίας μέτρων προστασίας (2018-10-26 00:00:00.0)
Εργατικό ατύχημα στο ορυχείο της Μαυροπηγής (2016-11-29 00:00:00.0)
Γενική Συνέλευση για την προετοιμασία νέων αγώνων (2014-08-30 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ