Τρίτη 17 Μάη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ
Συγκρουόμαστε με τον πραγματικό αντίπαλο, δυναμώνουμε την κοινή πάλη των δύο λαών

Με μία μεγάλη αντιιμπεριαλιστική εκδήλωση το απόγευμα της Κυριακής στα Αδανα, στα νοτιοανατολικά της Τουρκίας, ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα της επίσκεψης που πραγματοποίησε αντιπροσωπεία του ΚΚΕ στη γειτονική χώρα, μετά από πρόσκληση του ΚΚ Τουρκίας (ΤΚΡ).

Τα Αδανα βρίσκονται μόλις 8 χιλιόμετρα από τη μεγάλη αεροπορική βάση των ΗΠΑ στο Ιντσιρλίκ, όπου έχουν τοποθετηθεί τουλάχιστον 48 πυρηνικές βόμβες.

Νωρίτερα, το μεσημέρι της ίδιας μέρας, η Κομμουνιστική Νεολαία Τουρκίας (ΚΝΤ) είχε πραγματοποιήσει μαζική κινητοποίηση έξω από τη βάση, απαιτώντας το κλείσιμό της, με το σύνθημα «ΝΑΤΟ ξεκουμπίσου, αυτή η πατρίδα μας ανήκει!».

Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, αποτελούμενη από τους Γιώργο Μαρίνο, μέλος του ΠΓ της ΚΕ, Ελισαίο Βαγενά, μέλος της ΚΕ και υπεύθυνο του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ, και Αρη Ευαγγελίδη, μέλος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ, έφτασε στην Τουρκία την Τετάρτη 11 Μάη.

Μετά τις δραστηριότητες στις οποίες συμμετείχε στην Κωνσταντινούπολη (βλ. ανταπόκριση στον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου», 14-15 Μάη 2022), η αντιπροσωπεία του Κόμματος επισκέφτηκε την Παρασκευή 13 Μάη την Αττάλεια και το Σάββατο 14 Μάη την Αγκυρα.

  • Ρεπορτάζ από την επίσκεψη στα Αδανα θα δημοσιευτεί στο αυριανό φύλλο του «Ριζοσπάστη».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ