Παρασκευή 20 Μάη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πολλά προβλήματα από την κακοκαιρία

Προβλήματα προκλήθηκαν στην Αττική από την προχτεσινή νεροποντή και πολλοί δρόμοι λόγω έλλειψης υποδομών μετατράπηκαν σε ποτάμια, ενώ εγκλωβίστηκαν οδηγοί στη λεωφόρο Σταμάτας και απομακρύνθηκαν με τη συνδρομή της Πυροσβεστικής. Ισχυρές καταιγίδες εκδηλώθηκαν σε Μαρούσι, Ηλιούπολη, Ιλιον, Μενίδι, Ραφήνα, Λυκόβρυση και Περιστέρι αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Στην Περιφέρεια Αττικής η Πυροσβεστική δέχτηκε 133 κλήσεις και συγκεκριμένα: 11 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων, 94 κλήσεις για κοπές δέντρων, 27 κλήσεις για αφαίρεση αντικειμένων, μία κλήση για απεγκλωβισμό 5 οχημάτων λόγω υψηλής στάθμης υδάτων. Επίσης στην Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας έγιναν 12 κλήσεις για κοπές δέντρων. Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας 12 κλήσεις και συγκεκριμένα 9 κλήσεις για κοπές δέντρων και 3 κλήσεις για αφαίρεση αντικειμένου.

Θρύψαλα έγιναν χτες τα τζάμια στο κτίριο της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών Βόρειου Τομέα Αττικής, λόγω του αέρα. Για απαράδεκτες συνθήκες εργασίας κάνει λόγο ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής, σημειώνοντας πως «ευτυχώς που συνέβη αυτό βράδυ με άδεια την υπηρεσία».

«Απαιτούμε να δουλεύουμε με εξασφαλισμένες συνθήκες υγείας και ασφάλειας. Να απομακρυνθούν αμέσως οι εργαζόμενοι από τον συγκεκριμένο χώρο» τονίζει και προσθέτει πως «για άλλη μια φορά δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε σε όσα επισημαίναμε από τη στιγμή που η προηγούμενη περιφερειακή αρχή Δούρου/ΣΥΡΙΖΑ είχε δηλώσει την πρόθεσή της να μισθώσει το συγκεκριμένο κτίριο. Κατασκευή της δεκαετίας του '70, με παμπάλαιο αντισεισμικό κανονισμό και τζάμια που με τον αέρα έγιναν "σκόνη και θρύψαλα"».

Στην κεντρική Εύβοια συναγερμός είχε σημάνει για έναν άνδρα που αγνοούνταν στη Δίρφυ εν μέσω σφοδρής βροχόπτωσης. Ο άνδρας κάλεσε το βράδυ της Τετάρτης τις Αρχές και δήλωσε ότι έχει χαθεί στο δάσος. Στη συνέχεια η επικοινωνία με τον άνδρα χάθηκε. Αμεσα κινητοποιήθηκαν 10 πυροσβέστες με τρία οχήματα από τη Χαλκίδα και τελικά εντοπίστηκε.

Το πρωί της Πέμπτης προβλήματα παρατηρούνταν στον ΗΣΑΠ, όπου η κυκλοφορία των συρμών διεξαγόταν στο τμήμα Ταύρος - Κηφισιά λόγω πτώσης δέντρων στο δίκτυο στο ύψος του Μοσχάτου και της Καλλιθέας. Ωστόσο, λίγο μετά τις 7.00 η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε. Το Σωματείο Εργαζομένων ΣΤΑΣΥ (πρώην ΕΝΩΣΗ) κατήγγειλε τη διοίκηση της εταιρείας για έλλειψη σχεδιασμού και αντιμετώπισης προβλημάτων που προκαλούνται από καιρικά φαινόμενα.

Προβλήματα σε ορισμένες πορθμειακές γραμμές προκάλεσαν ισχυροί άνεμοι. Από το λιμάνι της Ραφήνας δεν εκτελέστηκε το πρωινό δρομολόγιο για Μαρμάρι, ύστερα από απόφαση του πλοιάρχου. Επίσης, δεν εκτελούνταν τα δρομολόγια στη γραμμή Φανερωμένη Σαλαμίνας - Πάχη Μεγάρων και Αγ. Μαρίνα - Νέα Στύρα. Κλειστή ήταν η γραμμή Ρίο - Αντίρριο.

Εξάλλου, ύστερα από υπεράνθρωπες προσπάθειες του πλοιάρχου και του πληρώματος, το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Νήσος Σάμος» κατάφερε να δέσει στο λιμάνι της Χίου, όπου επικρατούσαν ισχυροί άνεμοι και να αποβιβάσει 130 επιβάτες από τους συνολικά 332.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ