Παρασκευή 20 Μάη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κοιτάμε μπροστά με ισχυρό ΚΚΕ και ισχυρούς εργατικούς και λαϊκούς αγώνες

Σε συγκέντρωση στην Καισαριανή μίλησε ο Γ. Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

RIZOSPASTIS

Μαζική συγκέντρωση πραγματοποίησαν χτες το απόγευμα οι ΚΟ Καισαριανής του ΚΚΕ, στην πλατεία Δημάρχου Παναγιώτη Μακρή, με ομιλητή τον Γιάννη Πρωτούλη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Ο Γ. Πρωτούλης ξεκίνησε την ομιλία του από την ελπιδοφόρα νίκη της «Πανσπουδαστικής» στις φοιτητικές εκλογές, σημειώνοντας:

«Οι γεμάτες γαρύφαλλα κάλπες είναι η αποστομωτική απάντηση της νέας γενιάς που δεν "βολεύεται με λιγότερο ουρανό".

Είναι το αποφασιστικό, τολμηρό και σίγουρο βήμα της να βγει μπροστά, να γίνει πρωταγωνίστρια και να κατακτήσει όσα της αξίζουν μαζί με τον λαό.

Είναι η ελπιδοφόρα σπίθα που μπορεί να ανάψει την πυρκαγιά της ανυπακοής, της αντίστασης και του αγώνα για όλα εκείνα που οι νέοι και οι νέες ονειρεύονται.

Η κυβερνητική πολιτική καταδικάστηκε με τη μεγάλη πτώση της ΔΑΠ.

Ταυτόχρονα, οι φοιτητές και οι φοιτήτριες άφησαν στην ανυπαρξία τους τις δυνάμεις τού "βάζω πλάτη παντού" και του "θα λογαριαστούμε μετά", που τους έλεγε και συνεχίζει ο ΣΥΡΙΖΑ που ήταν απών όλα αυτά τα χρόνια, άφηνε να υλοποιείται η πολιτική της ΝΔ και οι δεσμεύσεις με την ΕΕ και τους μονοπωλιακούς ομίλους και στήριζε σε κρίσιμες στιγμές για την κυβέρνηση Μητσοτάκη, άλλοτε προτείνοντας υπουργούς κοινής αποδοχής, άλλοτε καλλιεργώντας την αναμονή σε σωτήρες όπως για τον νόμο για την καταστολή στα πανεπιστήμια».


RIZOSPASTIS

Στη συνέχεια τόνισε πως το ΚΚΕ απευθύνεται πλατιά στον ελληνικό λαό και τον καλεί να καταδικάσει με την πάλη και την ψήφο του τις αντιλαϊκές πολιτικές του κεφαλαίου που γεννούν πολέμους, φτώχεια, προσφυγιά και εκμετάλλευση. «Να μη δώσει συγχωροχάρτι στα κόμματα της αστικής τάξης, στη ΝΔ, στο ΠΑΣΟΚ, στον ΣΥΡΙΖΑ που έχουν σκυλεύσει τις έννοιες ευημερία, δημοκρατία, πρόοδος. Για τα κόμματα του κεφαλαίου ευημερία είναι τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, τη στιγμή που ο λαός μας πεινάει και η ακρίβεια τσακίζει κόκαλα. Γι' αυτούς ευημερία είναι η ανταγωνιστικότητα και η επιχειρηματικότητα, μαζί και οι μισθοί πείνας, τα ωράρια λάστιχο και η εξαντλητική δουλειά, οι απλήρωτες υπερωρίες, οι ελαστικές μορφές απασχόλησης, η ανεργία».

Υπογράμμισε πως σήμερα «ο μόνος ρεαλιστικός δρόμος για τα λαϊκά στρώματα είναι ο δρόμος της χειραφέτησης, ο δρόμος της συνειδητοποίησης ότι μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό διεκδικώντας μαζί με το ΚΚΕ την πολιτική ανατροπή αυτής της βαρβαρότητας. Μοναδικό αποκούμπι για τους εργαζόμενους, για τους αυτοαπασχολούμενους, για τη νεολαία, είναι η δικιά τους οργάνωση, είναι η συσπείρωση στα σωματεία, στα συνδικάτα, στις ενώσεις και τα κλαδικά σωματεία των επαγγελματιών και στους άλλους φορείς του λαϊκού κινήματος, στις επιτροπές αγώνα στη γειτονιά για κάθε μεγάλο ή μικρό λαϊκό πρόβλημα», τονίζοντας ότι σε αυτή την κατεύθυνση θα συμβάλει αποφασιστικά το δυνάμωμα του ΚΚΕ με κάθε τρόπο.


RIZOSPASTIS

Αναφερόμενος στον πόλεμο στην Ουκρανία σημείωσε ότι «οι κομμουνιστές βάφοντας κόκκινα τα ΝΑΤΟικά πολεμικά πλοία και τα τανκς στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, του Πειραιά, της Αλεξανδρούπολης, βάφουν κόκκινες τις ελπίδες του λαού. Σπάνε στην πράξη το σιωπητήριο που θέλουν να επιβάλουν τα γεράκια του πολέμου και η κυβέρνηση».

Ενώ επισημαίνοντας ότι είναι ένας πόλεμος ιμπεριαλιστικός ανάμεσα σε δύο συμμορίες ληστών, σημείωσε πως «η επίκληση της υπεράσπισης της "δημοκρατίας και της ειρήνης" από τη μία και ο αντιφασισμός από την άλλη είναι υποκρισίες. Γιατί και οι δύο πλευρές έχουν δώσει επανειλημμένα τα διαπιστευτήριά τους... Και οι δύο πλευρές τσακίζουν τα δικαιώματα της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων των χωρών τους... Και οι δύο πλευρές ενοχοποιούν τους εργατικούς - λαϊκούς αγώνες, αυξάνουν την καταστολής εντείνουν τον αντικομμουνισμό και τη συκοφαντία ενάντια στο σοσιαλισμό και τις κατακτήσεις του, ενάντια στους κομμουνιστές».

Κάλεσε τον ελληνικό λαό να καταδικάσει την κυβέρνηση της ΝΔ αλλά και όλα τα υπόλοιπα κόμματα που στηρίζουν τα αιματοβαμμένα σχέδια των ιμπεριαλιστών.

«Η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ ξέρουν πολύ καλά τι κάνουν και για ποιον το κάνουν. Γιατί η αποφασιστικότητα των ελληνικών αστικών κομμάτων διαχρονικά να ευθυγραμμιστούν στην ευρωατλαντική συμμαχία και στις επιδιώξεις της, πηγάζει ακριβώς και από τις επιδιώξεις που έχει η ελληνική αστική τάξη, που επιδιώκουν να πάρουν και αυτοί όσο γίνεται μεγαλύτερο κομμάτι από τη μοιρασιά», σημείωσε ο Γ. Πρωτούλης και ολοκληρώνοντας την ομιλία του τόνισε: «Κοιτάμε μπροστά και όχι πίσω. Με ισχυρό το ΚΚΕ και ισχυρούς εργατικούς και λαϊκούς αγώνες μπορούμε να βάλουμε τις βάσεις ώστε η μεγάλη λαϊκή πλειοψηφία να ανοίξει τον δρόμο για ριζικές αλλαγές στην κοινωνία και την οικονομία, για να γίνει ο λαός μας μια ώρα αρχύτερα νοικοκύρης στον τόπο του και στον κόπο του. Μπορούμε να τα καταφέρουμε».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ