Τρίτη 7 Ιούνη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΑΝΑΦΗ - ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΞΟΡΙΣΤΟΥΣ

Φόρο τιμής στους κομμουνιστές εξόριστους στην Ανάφη αποτέλεσαν η επίσκεψη και η μεγάλη εκδήλωση που οργάνωσε η ΚΕ του ΚΚΕ στο νησί το Σάββατο 4 Ιούνη, με την όρθωση του Μνημείου που σηματοδοτεί πλέον την αλύγιστη στάση τους.

Εκατοντάδες μέλη και φίλοι του ΚΚΕ «κοκκίνισαν» το νησί, εκπληρώνοντας ένα μεγάλο χρέος και ανανεώνοντας την υπόσχεση ότι οι θυσίες των εξόριστων δεν θα ξεχαστούν, ότι θα διαφυλαχτεί το ηρωικό τους κληροδότημα ως «φάρος» στον σημερινό αγώνα για την κοινωνία της πραγματικής ελευθερίας, τον σοσιαλισμό - κομμουνισμό.

Η πλατεία της Χώρας και τα σοκάκια τριγύρω της γέμισαν από κόσμο στη συγκέντρωση του ΚΚΕ με ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα. Οι κόκκινες σημαίες ανέμιζαν ψηλά, ενώ ασταμάτητα αντηχούσαν συνθήματα όπως «Ενας αιώνας αγώνας και θυσία, το ΚΚΕ στην πρωτοπορία». Στον χώρο υπήρχε επίσης μικρή έκθεση με στοιχεία από τη λειτουργία του νησιού ως τόπου εξορίας.

Το καλωσόρισμα στην εκδήλωση έγινε από την Ρούλα Φραγκάκου, μέλος της Τομεακής Επιτροπής Νότιων Κυκλάδων του ΚΚΕ, ενώ σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο δήμαρχος Ανάφης Ιάκωβος Ρούσος.

Ακολούθησαν τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου από τον Δημήτρη Κουτσούμπα και τον δημιουργό του έργου, γλύπτη Αντώνη Μυρωδιά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ