Σάββατο 2 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΡΕΤΑΝΙΑ
Εδωσαν άδειες για έρευνες σε βλαστοκύτταρα εμβρύων

ΛΟΝΔΙΝΟ.-

Τις πρώτες δύο άδειες σε γενετιστές επιστήμονες για την καλλιέργεια βλαστοκυττάρων από κατεψυγμένα ανθρώπινα έμβρυα χορήγησε χτες το «Ιατρικό Ερευνητικό Συμβούλιο» της Βρετανίας, η οποία είναι άλλωστε και η μόνη χώρα στον κόσμο που επιτρέπει με νόμο - και υπό προϋποθέσεις - την κλωνοποίηση ανθρωπίνων εμβρύων με σκοπό την αναπαραγωγή βλαστοκυττάρων.

Το Ιατρικό Ερευνητικό Συμβούλιο θα συνέλθει μέσα στις επόμενες βδομάδες για να εξετάσει και να εγκρίνει μέχρι τον προσεχή Ιούλη τις αιτήσεις που έχουν υποβάλει δεκάδες άλλοι επιστήμονες που έχουν εκδηλώσει ερευνητικό ενδιαφέρον πάνω στα βλαστοκύτταρα ανθρωπίνων εμβρύων - απ' τα πρωτογενή κύτταρα δημιουργούνται, ως γνωστόν, όλα τα ζωτικά όργανα και οι ιστοί του ανθρώπου...

Οι άδειες δόθηκαν στον Δρ. Οστιν Σμιθ, διευθυντή του Κέντρου Ερευνας Γονιδιώματος στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου και στον Δρ. Πίτερ Μπροντ του πανεπιστημιακού νοσοκομείου «Γκάις» του Λονδίνου. Και οι δύο γενετιστές εξέφρασαν την αισιοδοξία τους πως οι έρευνές τους θα οδηγήσουν στον εντοπισμό νέων θεραπειών έναντι της στειρότητας, των αποβολών και νόσων που σχετίζονται με την προβληματική λειτουργία του νευρολογικού συστήματος και του παγκρέατος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ