Σάββατο 2 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΕΡΜΑΝΙΑ
«Ναι» στο μεταναστευτικό νομοσχέδιο, αλλά...

ΜΟΝΑΧΟ - ΒΕΡΟΛΙΝΟ.--

Προηγήθηκαν διαξιφισμοί και περισσή ένταση, τελικά όμως τα μέλη της γερμανικής Κάτω Βουλής, την Μπούντεσταγκ, ψήφισαν χτες, υπέρ του κατατεθέντος από την κυβέρνηση, νομοσχεδίου που επιτρέπει την είσοδο στη χώρα ειδικευμένων εργατικών χεριών από άλλες χώρες και επιταχύνει τη διαδικασία για τη χορήγηση πολιτικού ασύλου.

Το νομοσχέδιο πέρασε με 321 ψήφους υπέρ, 225 κατά και 41 αποχές σε σύνολο 587 παρόντων βουλευτών, αλλά τα δύσκολα αρχίζουν τώρα καθώς για να γίνει νόμος θα πρέπει να υπερψηφιστεί και από την Μπούντεσρατ, στις 22 Μαρτίου. Ωστόσο, η υπερψήφισή τους θεωρείται μάλλον απίθανη, αφού ο κοκκινοπράσινος κυβερνητικός συνασπισμός δεν έχει την πλειοψηφία στο Σώμα αυτό και είναι δεδομένη η αντίθεση της αντιπολίτευσης, η οποία θεωρεί πως πρέπει να απαγορευτεί η είσοδος σε μετανάστες στη χώρα, εξαιτίας του υψηλού ποσοστού ανεργίας και ενδέχεται οι Χριστιανοδημοκράτες να μετατρέψουν την ψήφιση του νομοσχεδίου αυτού σε «μονομαχία ενόψει των εκλογών» της 22ης Σεπτεμβρίου.

Στο μεταξύ, η εγγονή του Φραντς φον Πάπεν, πρώην καγκελάριου του Ράιχ, καταδικάστηκε χτες, σε ποινή φυλάκισης πέντε ετών από δικαστήριο του Μονάχου επειδή μαζί με άλλους σκίνχεντς είχε επιτεθεί τον Ιανουάριο του 2001 σε 31χρονο Ελληνα, τον οποίο ξυλοκόπησαν σε σημείο να κινδυνεύσει η ζωή του, όμως το θύμα είχε σωθεί χάρη στην επέμβαση δύο Τούρκων. Εξι άτομα είχαν ήδη καταδικαστεί για την υπόθεση αυτή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ