Τετάρτη 22 Ιούνη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΚΚΕ - ΚΝΕ
Ιστορικός περίπατος στα χνάρια των ανταρτών του ΕΛΑΣ

Την Κυριακή 26 Ιούνη

Ιστορικό περίπατο στα χνάρια των ανταρτών του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ πραγματοποιούν οι Οργανώσεις Λάρισας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ και η ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ την Κυριακή 26 Ιούνη.

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν χτες οι Οργανώσεις, ο Αγης Τριγάζης, μέλος του ΤΓ Λάρισας, επισήμανε μεταξύ άλλων πως «η επίσκεψη σε τέτοιους τόπους όπου έδρασαν και στάθηκαν όρθιοι οι μαχητές κομμουνιστές και άλλοι αγωνιστές του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ με το όπλο στο χέρι αποτελεί ένα ζωντανό μάθημα Ιστορίας, πηγή διδαχής και συμπερασμάτων αλλά και επαναστατικής διαπαιδαγώγησης. Αυτοί που θα πάρουν μέρος θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν για τον ηρωισμό και την αυτοθυσία τους, την ηθική και πολιτική ανωτερότητα των μαχητών κομμουνιστών του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ, τα ιδανικά που πήγαζαν από το δίκιο του αγώνα τους και από την πίστη τους στο ηρωικό ΚΚΕ και τον τελικό του σκοπό, τον σοσιαλισμό. Στα βήματα των ηρωικών μαχητών του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ θα βαδίσουμε στην περιοχή του νότιου Ολύμπου με κατάληξη στην τοποθεσία που ήταν η έδρα της 123ης Ταξιαρχίας του ΔΣΕ, ξαναζωντανεύοντας την ηρωική δράση των ανταρτών. Σήμερα, ο αγώνας, ο ηρωισμός, η αυτοθυσία των μαχητών του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ, για τους νέους ανθρώπους αλλά και γενικότερα, αποτελούν πηγή έμπνευσης και διαπαιδαγώγησης στους σκληρούς καθημερινούς αγώνες της ταξικής πάλης που έχουμε μπροστά μας, γι' αυτό η συμμετοχή θα είναι ένα μάθημα Ιστορίας που βοηθάει στην καθημερινή μας δράση».

Το αναλυτικό πρόγραμμα

-- 8.30 π.μ.: Αναχώρηση από πλατεία Λαού.

-- 9.30 π.μ.: Ξενάγηση στη θέση Τέμπη στο μνημείο των Μπουρλοτιέρηδων.

-- 10.30 π.μ.: Στάση στο Δημοτικό Σχολείο των Γόννων, χώρο βασανιστηρίων των αγωνιστών.

-- 12 μ.: Κατάληξη στην Πατωμένη Καλλιπεύκης, έδρα της 123ης Ταξιαρχίας του ΔΣΕ. Εκεί θα γίνει ομιλία από την Μαρία Γαβαλά, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέα της Επιτροπής Περιοχής Θεσσαλίας. Θα ακολουθήσει συζήτηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ