Τετάρτη 22 Ιούνη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
Την Παρασκευή η μεγάλη πανελλαδική συγκέντρωση στην Αθήνα

Απαιτούν αυξήσεις στις συντάξεις, 13η και 14η σύνταξη, κατώτατη σύνταξη στα 650 ευρώ

Από τη χτεσινή συγκέντρωση στην Καλαμάτα
Από τη χτεσινή συγκέντρωση στην Καλαμάτα
Μέχρι την τελευταία ώρα συνεχίζονται οι προετοιμασίες και οι παρεμβάσεις των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων για την οργάνωση και επιτυχία της πανελλαδικής τους κινητοποίησης στις 24 Ιούνη στην Αθήνα, με συγκέντρωση στις 11 π.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία στο πρωθυπουργικό μέγαρο.

Οι συνταξιούχοι θα διαδηλώσουν ενάντια στις περικοπές και την ακρίβεια, διεκδικώντας αυξήσεις στις συντάξεις τους και επιστροφή της 13ης και της 14ης σύνταξης, απορρίπτοντας τα ψίχουλα της κοροϊδίας.

Ειδικότερα, απαιτούν: Να δοθούν τώρα αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις, σε όλο το ποσό των καταβαλλόμενων συντάξεων, μαζί με το ποσό της λεγόμενης προσωπικής διαφοράς. Κατώτατη σύνταξη στα 650 ευρώ. Αμεση έκδοση συντάξεων. Να σταματήσουν οι περικοπές στα εφάπαξ. Να αποδοθούν οι παρακρατημένες συνδρομές στις συνδικαλιστικές οργανώσεις.

Οργανώνουν μαζική συμμετοχή από την Πάτρα

«Να βουλιάξει η πλατεία Κλαυθμώνος από τη συμμετοχή» ήταν το μήνυμα που έστειλαν χτες οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις της Πάτρας, καλώντας με συνέντευξη Τύπου εκπροσώπων σωματείων τους σε μαζική συμμετοχή στη μεγάλη πανελλαδική κινητοποίηση της Αθήνας την Παρασκευή.

«Μας κλέβουν 8,5 δισ. από τις συντάξεις μας, με παρακρατήσεις από το 2010 και μετά, χρήματα που είναι δουλεμένα με ιδρώτα, πολλές φορές και αίμα», τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Κώστας Γεροπαναγιώτης, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την οργάνωση και τη συμμετοχή στον αγώνα.

«Τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για την δήθεν αντιμετώπιση της ακρίβειας είναι κοροϊδία με την κατάσταση που επικρατεί, δεν μπορούν να ξεγελάσουν κανέναν, δεν αποτελούν λύση στα συσσωρευμένα προβλήματά μας», σημείωσε από την πλευρά του ο γραμματέας του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Αντώνης Ταβουλάρης.«Για μια ακόμα φορά να βροντοφωνάξουμε μπροστά στο πρωθυπουργικό μέγαρο με όλη μας τη δύναμη: Δεν αντέχουμε τις περικοπές στις συντάξεις. Δεν αντέχουμε την ακρίβεια», πρόσθεσε και υπογράμμισε ότι ανεξάρτητα αν είναι κάποιος του Δημοσίου ή του ιδιωτικού τομέα, όλοι οι συνταξιούχοι είναι ανάγκη να δυναμώσουν τον αγώνα τους.

Να ικανοποιήσει η κυβέρνηση άμεσα τα δίκαια αιτήματα των απόμαχων της δουλειάς, κάλεσε ο Κώστας Κολίδας, αντιπρόεδρος του Συλλόγου Πολιτικών Συνταξιούχων. «Δεν πάει άλλο», επεσήμανε, σημειώνοντας ότι η θέση όλων πρέπει να είναι στην κινητοποίηση.

Τις προηγούμενες μέρες τα Σωματεία πραγματοποίησαν περιοδείες σε ΚΑΠΗ, Κέντρα Υγείας και καταστήματα του ΙΚΑ, ενώ η αναχώρηση των λεωφορείων (δωρεάν) για Αθήνα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή στις 7.30 π.μ. έξω από την εκκλησία του Αγίου Ανδρέα.

Παράσταση διαμαρτυρίας στην Καλαμάτα

Παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια στο κλείσιμο υποκαταστημάτων τραπεζών πραγματοποίησε η Επιτροπή Αγώνα Συνταξιούχων Μεσσηνίας, στην Καλαμάτα, στην οδό Αριστομένη, έξω από την Εθνική Τράπεζα.

Πρόκειται για πρόβλημα που πλήττει τα λαϊκά στρώματα αρκετών περιοχών του νομού και ιδιαίτερα τους συνταξιούχους (μεγαλώνοντας την ταλαιπωρία και τα έξοδά τους), ενώ ταυτόχρονα απειλούνται με απολύσεις δεκάδες τραπεζοϋπάλληλοι.

«Το συγκεκριμένο υποκατάστημα όπου πραγματοποιήθηκε η συμβολική διαμαρτυρία είναι το μοναδικό που θα παραμείνει στο κέντρο της πόλης, μετά την ανακοίνωση του κλεισίματος του δεύτερου στη νότια πλευρά της πλατείας. Με ένα ταμείο προσπαθούν να εξυπηρετήσουν τραπεζικές συναλλαγές που στην καλύτερη περίπτωση, αν κάποιος είναι τυχερός, θα μπορέσει να εξυπηρετηθεί σε δύο ώρες», ανέφερε η Επιτροπή και εξέφρασε τη συμπαράστασή της στους απεργούς τραπεζικούς υπαλλήλους, καλώντας σε συνέχιση του αγώνα ενάντια στο κλείσιμο των υποκαταστημάτων.

Παράλληλα απηύθυνε κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην κινητοποίηση της Αθήνας την Παρασκευή, όπου θα συμμετέχει με δωρεάν δρομολόγηση λεωφορείων στις 7 π.μ. από το αναψυκτήριο πίσω από το δημαρχείο της οδού Αριστομένους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ