Τετάρτη 22 Ιούνη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αντί για υπερκέρδη προέκυψαν ... ζημιές

Eurokinissi

Είναι πραγματικά για γέλια αν όχι για κλάματα. Θυμάστε τα περιβόητα υπερκέρδη των εταιρειών Ενέργειας, μέσω των οποίων θα φορολογούνταν για να επιστραφεί στους καταναλωτές κάποιο ποσό; Αυτό που είχε σηκώσει ο ΣΥΡΙΖΑ αρχικά και στη συνέχεια η ΝΔ έκανε σημαία για να δείξει ότι «χτυπά» τις στρεβλώσεις της αγοράς; Ε, αυτά τα υπερκέρδη τελικά έγιναν ...ζημιές. Και προφανώς ...«ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος».

Πριν από μερικές μέρες, λοιπόν, η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, που είχε αναλάβει τον έλεγχο για τα υπερκέρδη, ενημέρωσε με δεύτερο ενημερωτικό σημείωμα: «Ολες οι εταιρείες που δραστηριοποιήθηκαν στην προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας το 2021 εμφάνισαν ζημίες, καθώς απορρόφησαν μέρος της αύξησης των τιμών της χονδρεμπορικής αγοράς, ιδίως εξαιτίας των συμβάσεων με τελικούς πελάτες που προϋπήρχαν της ενεργειακής κρίσης». Και: «Η πλειονότητα των προμηθευτών ηλεκτρικής ενέργειας σημείωνε ήδη ζημίες κατά τα έτη 2019 και 2020. Σημαντικό περιθώριο κέρδους είχε και τα δύο έτη η δεσπόζουσα επιχείρηση, ΔΕΗ ΑΕ».

Και καταλήγει: «Η εξαγωγή συμπερασμάτων στην λιανική αγορά του φυσικού αερίου είναι εξαιρετικά δυσχερής, καθώς παρατηρούνται σημαντικές διαφοροποιήσεις μεταξύ των εταιρειών ως προς το περιθώριο κέρδους».

Μετά από αυτά, που αποκαλύπτουν το μέγεθος της κοροϊδίας κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ, δεν αποκλείεται να μας βάλουν να πληρώσουμε κιόλας...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ