Τρίτη 19 Ιούλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συνεχίστηκαν οι αντιδράσεις για την προκλητική αποφυλάκιση του βιαστή Λιγνάδη

Το πανό που σηκώθηκε στο Θέατρο της Επιδαύρου
Το πανό που σηκώθηκε στο Θέατρο της Επιδαύρου
Συνεχίστηκαν οι αντιδράσεις ενάντια στην προκλητική δικαστική απόφαση αποφυλάκισης του καταδικασμένου βιαστή Δ. Λιγνάδη, πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, ο οποίος αν και καταδικάστηκε σε 12 χρόνια κάθειρξης για βιασμούς δύο ανηλίκων το 2015, παρ' όλα αυτά του επιτράπηκε η έξοδος από τη φυλακή. Την Παρασκευή έγινε η παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Δικαιοσύνης από τον Πανελλήνιο Μουσικό Σύλλογο και το Σωματείο Εργαζομένων σε Θέαμα - Ακρόαμα και την Πέμπτη η διαμαρτυρία του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών στο Σύνταγμα.

Επίσης εκδόθηκε ανακοίνωση - καταγγελία από την «Αγωνιστική Συσπείρωση Δικηγόρων» για την αστική Δικαιοσύνη, που «μπορεί να είναι "ευαίσθητη", ελαστική απέναντι ακόμη και σε τέτοια αποτρόπαια αδικήματα, ταυτόχρονα όμως είναι άτεγκτη και εξαντλεί την αυστηρότητά της απέναντι στο εργατικό - λαϊκό κίνημα, αξιοποιώντας όλο το νομοθετικό οπλοστάσιο που διαθέτει, απαγορεύοντας κινητοποιήσεις, ποινικοποιώντας συνδικαλιστές, συλλαμβάνοντας διαδηλωτές κ.ά.».

Μέσα στο Σαββατοκύριακο υπήρξε πλήθος διαμαρτυριών για την αποφυλάκιση Λιγνάδη σε παραστάσεις ανά την Ελλάδα. Από την Επίδαυρο, την Καβάλα και τη Θεσσαλονίκη μέχρι την Καλαμάτα, τη Χαλκίδα, το Ναύπλιο και το Ρέθυμνο. Επίσης, πολλοί καλλιτέχνες κατήγγειλαν την αποφυλάκιση με δηλώσεις και παρεμβάσεις τους.

Την ίδια ώρα, με επείγουσα παραγγελία της, η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, Μαρία Γκανέ, ζήτησε να της διαβιβαστούν άμεσα τα πρακτικά και η απόφαση του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου (ΜΟΔ), προκειμένου να μελετηθεί το ενδεχόμενο άσκησης έφεσης κατά της αναστολής της ποινής του Δ. Λιγνάδη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ