Τρίτη 19 Ιούλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΡΙ ΛΑΝΚΑ
Νέες εντολές για «δημόσια ασφάλεια»

«Κατάσταση έκτακτης ανάγκης» κήρυξε πάλι ο υπηρεσιακός Πρόεδρος της Σρι Λάνκα, Ρανίλ Βικρεμεσίνγκε, που ανέλαβε χρέη την Παρασκευή, παρότι διατηρεί στενές επαφές με τον Γκοταμπάγια Ρατζαπάκσα, μέχρι πρόσφατα ηγέτη της χώρας που διέφυγε στο εξωτερικό, με φόντο τις συνεχιζόμενες και μαζικές λαϊκές διαδηλώσεις που ζητούσαν την απομάκρυνσή του.

Ανάλογες εντολές είχε δώσει ο Βικρεμεσίνγκε και την περασμένη βδομάδα, ενώ ασαφές παρέμενε αν επρόκειτο για ανανέωση του ίδιου διαγγέλματος.

Το σίγουρο είναι πάντως ότι απέναντι στον λαό οι δυνάμεις καταστολής και ο στρατός έχουν οδηγίες να αναλάβουν κάθε απαραίτητη δράση, στο όνομα των «συμφερόντων της δημόσιας ασφάλειας» και της «προστασίας της δημόσιας τάξης». Θυμίζουμε ότι μόνο τις τελευταίες μέρες από αυτή τη «δράση για τη δημόσια ασφάλεια» έχει πεθάνει τουλάχιστον ένας διαδηλωτής και δεκάδες έχουν τραυματιστεί.

Αύριο αναμένεται η Βουλή να εκλέξει τον νέο Πρόεδρο της χώρας, θέση για την οποία είναι υποψήφιος και ο Βικρεμεσίνγκε, με τη στήριξη του κυβερνώντος κόμματος (του Ρατζαπάκσα).

Στο μεταξύ, ο Βικρεμεσίνγκε δήλωσε - σύμφωνα με το πρακτορείο TASS - ότι οι δυτικές κυρώσεις «δεν θα καταφέρουν να γονατίσουν τη Ρωσία, αλλά θα γονατίσουν τον τρίτο κόσμο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ