Τρίτη 19 Ιούλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΡΕΤΑΝΙΑ - ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΟΙ
Συνεχίζονται οι ψηφοφορίες

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι διαδοχικές ψηφοφορίες στους κόλπους της κοινοβουλευτικής ομάδας του κυβερνώντος Συντηρητικού Κόμματος στη Βρετανία για την ανάδειξη νέας ηγεσίας.

Χτες, οι βουλευτές των Συντηρητικών πραγματοποίησαν την τρίτη ψηφοφορία: Ο Ρίσι Σουνάκ ξαναβγήκε πρώτος με 115 ψήφους και έπονται η Πένι Μόρνταντ με 82, η Λιζ Τρας με 71 και η Κέμι Μπέιτενοκ με 58. Τελευταίος βγήκε και αποκλείστηκε ο Τομ Τούγκενχατ.

Οι άλλοι τέσσερις θα συμμετάσχουν στο τελευταίο αποψινό ντιμπέιτ, ενώ ο επόμενος γύρος ψηφοφορίας θα πραγματοποιηθεί αύριο.

Η τελική δυάδα υποψηφίων που θα αναδειχθεί από τις ψηφοφορίες των βουλευτών θα διεκδικήσει την ηγεσία των Συντηρητικών και της χώρας στη διάρκεια ψηφοφορίας μεταξύ των 200.000 μελών του κόμματος με τη μέθοδο της επιστολικής ψήφου.

Ο επόμενος ηγέτης των Συντηρητικών και πρωθυπουργός αναμένεται να ανακοινωθεί στις 5 Σεπτέμβρη.

Μέσα σε αυτό το κλίμα εξελισσόταν ως αργά χτες βράδυ στη Βουλή των Κοινοτήτων συζήτηση για ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση του απερχόμενου πρωθυπουργού, Μπόρις Τζόνσον, με τον ηγέτη των Εργατικών, Κιρ Στάρμερ, να ζητά ξανά τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ