Τρίτη 19 Ιούλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΑΛΛΙΑ
Επίσκεψη του Εμιρατινού Προέδρου με επίκεντρο την Ενέργεια

Η προσπάθεια της Γαλλίας να εξασφαλίσει επιπλέον ενεργειακές πηγές ενόψει του «δύσκολου χειμώνα» στα ενεργειακά στην Ευρώπη βρέθηκε στο επίκεντρο της επίσημης επίσκεψης του σεΐχη και Πρόεδρου των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ) Μοχάμεντ μπιν Ζαγιέχ αλ Ναχγιάν στο Παρίσι.

Στη συνάντηση με τον Γάλλο Πρόεδρο, Εμ. Μακρόν, συζητήθηκαν τα περιθώρια και οι «ευκαιρίες» διμερούς ενεργειακής συνεργασίας, οι επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία στη διεθνή οικονομία κ.ά.

Αξιωματούχος της γαλλικής προεδρίας ανακοίνωσε την πιθανή υπογραφή συμφωνίας για την προμήθεια ντίζελ στη Γαλλία. Αναμένεται να υπογραφούν διάφορα μνημόνια συνεργασίας, για τομείς όπως η παραγωγή «πράσινου» υδρογόνου, ΑΠΕ, πυρηνική ενέργεια, διαχείριση αποβλήτων, μεταφορές κ.α.

Συγκροτείται επίσης Επιχειρηματικό Συμβούλιο ΗΑΕ - Γαλλίας με επικεφαλής τον διευθύνοντα σύμβουλο της «Total Energies», Π. Πουαγιάν.

Στη διάρκεια της τριήμερης επίσκεψης που ολοκληρώνει σήμερα, ο Εμιρατινός Πρόεδρος συναντήθηκε και με την Γαλλίδα πρωθυπουργό Ελιζαμπέτ Μπορν, με τον πρόεδρο της Γερουσίας Ζεράρ Λαρσέρ, τον πρόεδρο της Εθνοσυνέλευσης Γιάελ Μπράουν-Πιβέ κ.ά.

Το 2019 οι εξαγωγές των ΗΑΕ στη Γαλλία ξεπέρασαν σε αξία τα 1,5 δισ. δολάρια, ενώ τον περασμένο Δεκέμβρη οι δύο χώρες υπέγραψαν συμφωνία για την πώληση 80 γαλλικών μαχητικών «Ραφάλ» έναντι 14 δισ. δολαρίων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ