Σάββατο 1 Οχτώβρη 2022 - Κυριακή 2 Οχτώβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΧΑΝΙΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ανεπιθύμητο το αμερικανικό αεροπλανοφόρο στη Σούδα

Το αμερικανικό αεροπλανοφόρο που αναμένεται τις επόμενες μέρες στη Σούδα
Το αμερικανικό αεροπλανοφόρο που αναμένεται τις επόμενες μέρες στη Σούδα
«Ανεπιθύμητο το αεροπλανοφόρο "George H.W. Bush" και κάθε μέσο της πολεμικής μηχανής του ΝΑΤΟ στην περιοχή μας», τονίζει η Τομεακή Επιτροπή Χανίων του ΚΚΕ σε ανακοίνωσή της, με την οποία καλεί τον χανιώτικο λαό και τη νεολαία του νομού, μέσα από τα σωματεία, τους φοιτητικούς συλλόγους, τα μαθητικά συμβούλια, όλους τους φορείς του οργανωμένου λαϊκού κινήματος, να διατρανώσουν με κάθε τρόπο την αντίθεσή τους στον ελλιμενισμό του αεροπλανοφόρου «Bush» στον Κόλπο της Σούδας.

Οπως υπογραμμίζει, «η έλευση του μεγαλύτερου πυρηνοκίνητου αεροπλανοφόρου των ΗΠΑ γίνεται στα Χανιά, σε μια περίοδο που κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση στην Ουκρανία (...) Η κυβέρνηση της ΝΔ, που συνεχίζει μια πολιτική που στηρίζεται ουσιαστικά από όλα τα αστικά κόμματα, εμπλέκει όλο και πιο βαθιά τη χώρα μας στον πόλεμο.

Η πρόσφατη δήλωση του πρωθυπουργού σε συνέντευξή του, όπου μεταξύ άλλων ανέφερε καθαρά ότι "διεξάγουμε πόλεμο ενάντια στη Ρωσία, για να υποστηρίξουμε την Ουκρανία", κλιμακώνει την επικίνδυνη εμπλοκή της χώρας μας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, μετά την αποστολή πολεμικού υλικού στην Ουκρανία, την αξιοποίηση των στρατιωτικών βάσεων και υποδομών της χώρας για τις ανάγκες του».

Καλεί τον χανιώτικο λαό να δυναμώσει την πάλη του, ώστε να εμποδιστεί η μετατροπή του Κόλπου της Σούδας σε μόνιμο σημείο στάθμευσης των αεροπλανοφόρων, των πολεμικών πλοίων των ΗΠΑ που δρουν στην περιοχής της ΝΑ Μεσογείου. Για να κλείσει τελικά η δολοφονική βάση της Σούδας, το «διαμάντι» του ΝΑΤΟ στη Μεσόγειο, στρατηγικό ορμητήριό του και στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Η ΤΕ Χανίων του ΚΚΕ καταγγέλλει ταυτόχρονα τις εκ του πονηρού προσπάθειες «που κάνουν διάφοροι τοπικοί παράγοντες, οι αρχές της Τοπικής Διοίκησης, τοπικοί εκπρόσωποι των αστικών κομμάτων όλη αυτήν την περίοδο, που έχουν δώσει "ρέστα" προπαγανδίζοντας τα δήθεν καλά του "στρατιωτικού τουρισμού"».

«Τα Χανιά δεν έχουν ανάγκη να γίνουν μια νέα "Τρούμπα" ούτε τα "ματωμένα" δολάρια των ΝΑΤΟικών. Αυτό που έχουν ανάγκη οι εργαζόμενοι των Χανίων, οι βιοπαλαιστές αγρότες, οι μικροί και αυτοαπασχολούμενοι ΕΒΕ είναι η ουσιαστική στήριξη του εισοδήματός τους, η προστασία τους από το κύμα ακρίβειας που τσακίζει το λαϊκό εισόδημα», επισημαίνει, καταλήγοντας ότι «αποτελεί πρόκληση, την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση δεν ικανοποιεί μια σειρά από λαϊκές ανάγκες (...) η χώρα μας να αναδεικνύεται πρωταθλήτρια στις δαπάνες για ΝΑΤΟικούς εξοπλισμούς που καμία σχέση δεν έχουν με την άμυνα της χώρας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ