Σάββατο 1 Οχτώβρη 2022 - Κυριακή 2 Οχτώβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ
Αφού έριξε στο «μαύρο σκοτάδι» τα σκάνδαλα, «σφύριξε λήξη» εργασιών

Δήλωση του Ν. Καραθανασόπουλου, μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ

«Η παράσταση έλαβε τέλος» με την Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, η οποία αντί να ρίξει φως, τελικά μεθοδευμένα «έθαψε στο μαύρο σκοτάδι» τις υποθέσεις παρακολουθήσεων και υποκλοπών στο τηλεφωνικό κέντρο της έδρας της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό, στα κινητά τηλέφωνα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ν. Ανδρουλάκη, και δημοσιογράφων.

Την Παρασκευή, έγινε αυτό που έγκαιρα είχε επισημάνει το ΚΚΕ. Η κυβερνητική πλειοψηφία έπαψε άρον άρον τη λειτουργία της Επιτροπής, η οποία έτσι κι αλλιώς είχε εξελιχθεί σε παρωδία, με σκοπό τη συγκάλυψη των υποθέσεων υποκλοπών. Το σκηνικό «θαψίματος» των υποθέσεων είχε άλλωστε στηθεί πριν ακόμα ξεκινήσει τις εργασίες της η Επιτροπή, με τις ευθείες απειλές κυβερνητικών στελεχών για ποινές φυλάκισης σε όποιον «μιλήσει».

Το μόνο που πρόσφερε η Εξεταστική Επιτροπή, ήταν «τροφή» για τους αποπροσανατολιστικούς καβγάδες ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, για να συσκοτίσουν ότι στο διά ταύτα, από κοινού διαμόρφωσαν και ενίσχυσαν τον βούρκο του θεσμικού πλαισίου (νόμων, Οδηγιών και κανονισμών της ΕΕ, διακρατικών συμφωνιών) που διέπει κρατικούς και παρακρατικούς μηχανισμούς για το γενικευμένο φακέλωμα και την παρακολούθηση του «εχθρού - λαού».

Πιο συγκεκριμένα, την Παρασκευή, με την κατάθεση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ν. Ανδρουλάκη, έκλεισε οριστικά ο κατάλογος των μαρτύρων και συνολικά η διαδικασία διερεύνησης των σκανδάλων, ενώ οι βουλευτές της ΝΔ απέρριψαν εκ νέου κάθε ενδεχόμενο να κληθούν άλλοι μάρτυρες. Να σημειωθεί εδώ ότι με την εκκωφαντική σιωπή των άλλων κομμάτων η κυβερνητική πλειοψηφία αρνήθηκε να κληθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι που έχει κατ' επανάληψη προτείνει το ΚΚΕ, όπως ο πρώην πρόεδρος της ΑΔΑΕ, οι τεχνικοί της ΑΔΑΕ και οι πάροχοι.

Το μόνο που απέμεινε πλέον είναι η κατάθεση των πορισμάτων από τα κόμματα, διαδικασία που θα πρέπει να ολοκληρωθεί το απόγευμα της Δευτέρας 10 Οκτώβρη.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης, την Παρασκευή, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος, ο οποίος είναι και μέλος της Εξεταστικής, δήλωσε στα ΜΜΕ:

«Καταγγέλλουμε το εσπευσμένο κλείσιμο - κουκούλωμα της Εξεταστικής Επιτροπής. Με ευθύνη της κυβερνητικής πλειοψηφίας, έκλεισαν οι διαδικασίες μιας Εξεταστικής Επιτροπής - παρωδία.

Οι εργασίες της αποτέλεσαν το "κερασάκι στην τούρτα" της μεθοδευμένης συγκάλυψης των υποθέσεων, του αποπροσανατολισμού με επιλεκτικές διαρροές ένθεν κακείθεν, οι οποίες σκοπό έχουν να συσκοτίσουν την υπόθεση, να αφήσουν στο απυρόβλητο το αντιδραστικό θεσμικό πλαίσιο και την ασύδοτη δράση των εγχώριων και ξένων μυστικών υπηρεσιών, των κρατικών και παρακρατικών μηχανισμών.

Το ΚΚΕ θα συνεχίσει να αποκαλύπτει στοιχεία και την αλήθεια στον λαό, για να τους χαλάσουμε τα αντιλαϊκά τους σχέδια. Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να πάρει την υπόθεση στα χέρια του ο λαός, για την προστασία των δικαιωμάτων του, για την κατάργηση του σκοτεινού θεσμικού πλαισίου, για την ανατροπή του συστήματος της βαρβαρότητας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ