Παρασκευή 14 Οχτώβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΡΕΑΤΙΚΗ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΣ
Νέες εκτοξεύσεις πυραύλων και αναχαιτίσεις αεροσκαφών

Σε νέες βαλλιστικές δοκιμές προχώρησε η Βόρεια Κορέα, προχτές, με φόντο την ένταση της στρατιωτικής κινητικότητας σε όλη την Κορεατική Χερσόνησο και την ευρύτερη περιοχή.

Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο KCNA οι δύο εκτοξεύσεις αφορούσαν στρατηγικούς πυραύλους «Κρουζ» μεγάλου βεληνεκούς. Οι πύραυλοι διένυσαν απόσταση 2.000 χιλιομέτρων, πάνω από τη θάλασσα.

Ο ηγέτης της χώρας Κιμ Γιονγκ Ουν εξέφρασε «μεγάλη ικανοποίηση» για τις δοκιμές, που - όπως είπε - έγιναν με σκοπό να ενισχυθεί η αποτελεσματικότητα των όπλων αυτών και να «αναπτυχθούν στις μονάδες του λαϊκού κορεατικού στρατού τακτικών πυρηνικών όπλων». Εξέφρασε δε τη «μεγάλη εκτίμησή του για τις υψηλές δυνατότητες αντίδρασης των δυνάμεών μας» που είναι επιφορτισμένες με τη χρήση πυρηνικών όπλων και μίλησε για νέα σαφή προειδοποίηση που στάλθηκε προς τους «εχθρούς» της Πιονγιάνγκ.

Χτες, στο μεταξύ, η Σεούλ ανακοίνωσε πως νοτιοκορεατικά μαχητικά αναχαίτισαν περίπου 10 βορειοκορεατικά στρατιωτικά αεροσκάφη, τα οποία πέταξαν κοντά στα σύνορα των δύο χωρών. Πρόκειται για το δεύτερο σχετικό επεισόδιο μέσα σε μια βδομάδα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ