Παρασκευή 11 Νοέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Με μεγάλη θλίψη αποχαιρετά τον σύντροφο Γεράσιμο Θεοδωράτο

Η Επιτροπή Περιοχής Αττικής του ΚΚΕ αποχαιρετά με θλίψη τον αγαπημένο σύντροφο Γεράσιμο Θεοδωράτο.

Οπως αναφέρει: «Ο σύντροφος Γεράσιμος γεννήθηκε το 1934 στην Αθήνα, με καταγωγή από την Κεφαλονιά. Εχασε τους γονείς του πολύ νωρίς και μπήκε από μικρός στη βιοπάλη. Εργάστηκε για πολλά χρόνια ως λουστραδόρος. Εγινε μέλος του ΚΚΕ το 1975 και παρέμεινε μέλος της ΚΟΒ Κέντρου Αγίων Αναργύρων μέχρι τον θάνατό του. Το διάστημα της κρίσης στο Διεθνές Κομμουνιστικό Κίνημα και της εσωκομματικής διαπάλης, αγωνίστηκε αταλάντευτα ενάντια στις οπορτουνιστικές δυνάμεις και για την ανασυγκρότηση του ΚΚΕ. Υπήρξε μέλος της ΕΟΕ της Επιτροπής Περιοχής της ΚΟΑ και της Αχτιδικής Επιτροπής Δυτικών Συνοικιών.

Διετέλεσε δημοτικός σύμβουλος και αντιδήμαρχος στον τότε δήμο Αγίων Αναργύρων. Επίσης, νομαρχιακός σύμβουλος και υποψήφιος δήμαρχος Αγίων Αναργύρων. Διακρινόταν για το χιούμορ και την αισιοδοξία του, ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές που προκύπτουν στην καθημερινότητα. Καθημερινός του σύντροφος ο "Ριζοσπάστης" και τα ντοκουμέντα του Κόμματος, όπου ανέτρεχε συχνά, όπως συμβούλευε να κάνουμε και οι νεότεροι. Αγαπητός στους συντρόφους αλλά και στους λαϊκούς ανθρώπους, που έβλεπαν στο πρόσωπό του έναν δικό τους άνθρωπο. Για αυτούς ήταν ο Γεράσιμος, και αυτό τα έλεγε όλα. Είχε μεγάλη αγάπη για τον αθλητισμό, που αναγκάστηκε να τον εγκαταλείψει για λόγους βιοπορισμού. Καλό ταξίδι σύντροφε!

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην σύντροφό του Μάγδα, στα παιδιά, στα εγγόνια του και στους οικείους του».

Τον σύντροφο Γεράσιμο Θεοδωράτο αποχαιρετά με μεγάλη θλίψη και η Τομεακή Επιτροπή Δυτικών Συνοικιών Αττικής του ΚΚΕ, εκφράζοντας θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Η κηδεία του θα γίνει σήμερα Παρασκευή στη 1 μ.μ., στο Νεκροταφείο Αγίων Αναργύρων, και θα είναι πολιτική.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ