Παρασκευή 11 Νοέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Επιστροφή πτήσεων στο «Ελ. Βενιζέλος» με σήμα της CIA

Σε καθήλωση μιας πτήσης στο «Ελ. Βενιζέλος» και στην επιστροφή μιας δεύτερης σε αυτό, της εταιρείας «Emirates», με προορισμό το Ντουμπάι και τη Ν. Υόρκη αντίστοιχα, προχώρησαν χτες οι ελληνικές αρχές, μετά από σήμα της CIA. Σύμφωνα με όσα είχαν γίνει γνωστά χτες βράδυ, το σήμα αφορούσε την επιβίβαση «ύποπτου» επιβάτηγ.

Η πρώτη πτήση, η ΕΚ210 με προορισμό το Ντουμπάι, δεν πρόλαβε να απογειωθεί και ενώ το Boeing 777 βρισκόταν σε διαδικασία τροχοδρόμησης, πήρε εντολή να επιστρέψει.

Η πτήση ΕΚ 209 με προορισμό τη Νέα Υόρκη είχε ήδη απογειωθεί και βρισκόταν πάνω από την Ιταλία. Ο πιλότος ειδοποιήθηκε να προσγειωθεί άμεσα, αλλά ούτε η Γαλλία, ούτε η Ιταλία δέχτηκαν να προσγειωθεί σε κάποιο από τα αεροδρόμιά τους κι έτσι το αεροσκάφος επέστρεψε στην Αθήνα. Μόλις το αεροσκάφος μπήκε στο ελληνικό FIR, συνοδεύτηκε από δύο μαχητικά F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας.

Σύμφωνα δε με όσα είχαν γίνει γνωστά, οι επιβάτες των δύο πτήσεων υποβλήθηκαν σε εξονυχιστικό αστυνομικό έλεγχο από αστυνομικούς και αντιτρομοκρατική, χωρίς έως χτες αργά το βράδυ να έχουν γίνει περισσότερες ανακοινώσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ