Σάββατο 16 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Παρατημένοι στα Μέγαρα 121 πρόσφυγες

Σε ερειπωμένο πτηνοτροφείο στα Μέγαρα βρέθηκαν προχτές το βράδυ 121 οικονομικοί και πολιτικοί πρόσφυγες - ανάμεσά τους και πέντε γυναίκες - όλοι τους απ' το Ιράκ.

Βρέθηκαν εκεί, όπως προέκυψε απ' τη διενεργούμενη έρευνα, όταν τους εγκατέλειψε... άγνωστος άνδρας, ο οποίος έναντι αμοιβής είχε υποσχεθεί ότι θα τους μεταφέρει με το φορτηγό του απ' την Αθήνα στην Πάτρα. Μάλιστα, τους 121 πρόσφυγες, ο δουλέμπορας μεταφορέας τούς είχε παραλάβει από διάφορα σημεία του κέντρου της Αθήνας, κυρίως απ' την πλατεία Κουμουνδούρου και Βάθης.

Οι 121 πρόσφυγες όταν εντοπίστηκαν στο πτηνοτροφείο, μεταφέρθηκαν στο αστυνομικό τμήμα Μεγάρων, όπου διαπιστώθηκε: Οι 66 απ' αυτούς είχαν όλα τα απαραίτητα έγγραφα, οι 37 «είχαν παραβιάσει το δικαίωμα παραμονής» και σε βάρος τους είχε κινηθεί διαδικασία διοικητικής απέλασης, ενώ οι υπόλοιποι 18 εισήλθαν λαθραία στη χώρα μας και δεν είχαν πάνω τους καθόλου ταξιδιωτικά έγγραφα. Η αστυνομία, σε ανακοίνωσή της, αναφέρει πως η έρευνα συνεχίζεται, προκειμένου να εντοπιστεί ο «άγνωστος μεταφορέας» και το όχημά του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ