Σάββατο 16 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«Μαχαίρι» στα δρομολόγια της «Ολυμπιακής Αεροπλοΐας»

H Ενωση Συνοδών «Ολυμπιακής Αεροπλοΐας» (ΕΣΟΑ) καταγγέλλει την κατάργηση των δρομολογίων που ενώνουν τη Θεσσαλονίκη απευθείας με τις Βρυξέλλες, το Αμστερνταμ, το Παρίσι, το Μόναχο, αλλά και τα Χανιά, τη Σαντορίνη, τη Μύκονο, τη Ρόδο και το Ηράκλειο με τη Λάρνακα... στο όνομα της νέας «εξυγίανσης» της «Ολυμπιακής».

Η ΕΣΟΑ υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή της ότι κάποιοι πιθανόν να θέλουν να μετατρέψουν τη Θεσσαλονίκη από μια σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη σε ένα μεγάλο χωριό.

Να σημειωθεί ότι πριν από δύο χρόνια η «Ολυμπιακή Αεροπλοΐα» διαφήμιζε σ' όλο τον κόσμο τη δημιουργία αεροπορικής βάσης στο αεροδρόμιο «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» της Θεσσαλονίκης με την απόκτηση 3 σύγχρονων αεροσκαφών BOEING-717, με σκοπό να ενώσουν τη Βόρεια Ελλάδα απευθείας με την Ευρώπη.

Οι γραμμές των δρομολογίων αυτών έδειξαν από την αρχή εξαιρετικά υψηλά ποσοστά επιβατικής κίνησης και όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι ήταν απόλυτα επιτυχημένες. Ακόμα και μετά το τρομοκρατικό χτύπημα της 11ης Σεπτεμβρίου, όταν παρουσιάστηκε έντονη κρίση στις αεροπορικές μεταφορές, τα δρομολόγια της «Ολυμπιακής» από και προς τη Θεσσαλονίκη όχι μόνο διατήρησαν τα ποσοστά προτίμησης του κοινού, αλλά παρουσίασαν και αύξηση στην επιβατική κίνηση κατά 25 τοις εκατό.

Το περίεργο είναι ότι μετά από δύο χρόνια σκληρής προσπάθειας από όλο το προσωπικό στο νέο πρόγραμμα δρομολογίων και ενώ αυτά παρουσιάζουν συνεχή αύξηση στην πληρότητά τους, που βρίσκεται σε πολύ υψηλά επίπεδα, αποφασίζεται ξαφνικά η διακοπή των παραπάνω πτήσεων.

Τα ερωτήματα που βάζουν οι εργαζόμενοι της επιχείρησης, που αντιδρούν έντονα σ' αυτό το μέτρο, είναι: Μήπως η ενέργεια αυτή έγινε για να «σωθεί» κάποια ιδιωτική αεροπορική εταιρία που βρίσκεται στο χείλος της καταστροφής; `Η για να σώσουμε το «Ελ. Βενιζέλος» χρηματοδοτώντας το με νέα τέλη που θα αναγκάζονται να πληρώνουν οι μετεπιβιβαζόμενοι επιβάτες για το αεροδρόμιο «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ»;

Εμείς θα προσθέταμε ότι αυτά τα μέτρα «εξυγίανσης» δεν είναι καθόλου άσχετα με την προσπάθεια της κυβέρνησης να απαξιώσει, όσο γίνεται, τον εθνικό αερομεταφορέα για να τον ξεπουλήσει αντί πινακίου φακής στα ιδιωτικά συμφέροντα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ