Σάββατο 16 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΘΝΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΦΑΡΜΑΚΩΝ
Διαβεβαιώσεις χωρίς αντίκρισμα

Με μια ανακοίνωση, στην οποία διαβεβαιώνει πως κάνει ό,τι μπορεί για να «εξασφαλίσει στον Ελληνα πολίτη ασφαλές και αποτελεσματικό φάρμακο» επιχειρεί - ανεπιτυχώς - ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκου (ΕΟΦ) να δώσει απαντήσεις στην όξυνση των προβλημάτων στο χώρο του φαρμάκου, που εκδηλώνεται το τελευταίο διάστημα, με θύματα τους ασθενείς και ασφαλισμένους.

Ο ΕΟΦ, με αφορμή την ταλαιπωρία στην οποία υποβάλλονται χιλιάδες ασφαλισμένοι λόγω των ελλείψεων σε φάρμακα για το θυρεοειδή, αναφέρει στην ανακοίνωσή του ότι λαμβάνει έγκαιρα τα αναγκαία μέτρα, ώστε να μην παρατηρούνται ελλείψεις και ότι ο εφοδιασμός της φαρμακευτικής αγοράς με σκευάσματα θυροξίνης τείνει να ομαλοποιηθεί με έκτακτες εισαγωγές φαρμάκων από το εξωτερικό. Αντίστοιχες διαβεβαιώσεις για αποκατάσταση του προβλήματος τις προσεχείς μέρες δίνει ο ΕΟΦ και για το εμβόλιο πολυομελίτιδας και την εναίσιμη κορτιζόνη.

Η αλήθεια είναι βέβαια, ότι ανεξάρτητα από τις όποιες διαβεβαιώσεις του ΕΟΦ οι ασθενείς καταταλαιπωρούνται αφού οι ελλείψεις συνεχίζονται και ο ΕΟΦ, όπως αποδεικνύεται, δεν έχει ούτε το προσωπικό και τον εξοπλισμό, αλλά ούτε και τη δυνατότητα να παίξει τον καθοριστικό του ρόλο που θα έπρεπε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ