Σάββατο 16 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ενας χρόνος χωρίς τον Χρ. Σταμούλο

Ενας χρόνος ακριβώς συμπληρώνεται την ερχόμενη Τετάρτη, 20 Μάρτη, από τον απροσδόκητο θάνατο του συντρόφου αγωνιστή, συνδικαλιστή στις αστικές συγκοινωνίες Χρ. Σταμούλου.

Το Συνδικάτο Εργαζομένων Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών, του οποίου ο αείμνηστος ήταν μέχρι το θάνατό του πρόεδρος, τελεί ετήσιο μνημόσυνο στη μνήμη του Χρ. Σταμούλου, την ερχόμενη Τετάρτη, στις 10 π.μ., στον Ιερό Ναό Αγίου Χριστοφόρου (Παρνασσού 6 Ρέντης, στα κεντρικά γραφεία της ΕΘΕΛ).

Ο Χρ. Σταμούλος, μέλος του ΚΚΕ επί πολλά χρόνια, διακρίθηκε πάντα για την αγωνιστικότητα και το πάθος του στους αγώνες των εργαζομένων στις δημόσιες συγκοινωνίες. Οδηγός της ΕΑΣ από το 1980, πρωτοστάτησε σε όλες τις κινητοποιήσεις του κλάδου και αναδείχτηκε σε συνδικαλιστικό στέλεχος.

Αταλάντευτος και ασυμβίβαστος μαχητής, πήρε ενεργό μέρος και έγινε γνωστός σ' ολόκληρη τη χώρα με τις μαζικές κινητοποιήσεις αντίστασης των εργαζομένων στην ιδιωτικοποίηση των αστικών συγκοινωνιών, στις αρχές της δεκαετίας του '90. Από το 1982 εκλεγόταν στις διοικήσεις των συνδικαλιστικών οργάνων και από το Μάρτη του 2000 έως τη μέρα του θανάτου του ήταν πρόεδρος του Συνδικάτου Εργαζομένων του ΟΑΣΑ.

Η αταλάντευτα αγωνιστική δράση του Χρ. Σταμούλου για την υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων και κατακτήσεων, ενάντια σε κάθε μορφή αδικίας και εκμετάλλευσης, αφήνει σίγουρα σημαντική παρακαταθήκη στο συνδικαλιστικό κίνημα στον τομέα των μεταφορών, αλλά και ευρύτερα στο ταξικό κίνημα των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ