Σάββατο 16 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Επίσκεψη εργασίας στη Γυάρο

Επίσκεψη εργασίας στη Γυάρο πραγματοποιεί την Τρίτη 19 Μάρτη 2002 η Ειδική Επιτροπή Εισηγήσεων για Ενέργειες Απότισης Τιμής στους Αγωνιστές της Γυάρου, μαζί με τον υπουργό Αιγαίου Νίκο Σηφουνάκη.

Οπως αναφέρεται σε χτεσινή ανακοίνωση, η Επιτροπή προσωπικοτήτων, που έχει συγκροτηθεί με εντολή του πρωθυπουργού και, στη συνέχεια, με ενέργειες του υπουργού Αιγαίου, ολοκληρώνει το έργο της με την επίσκεψη εργασίας στη Γυάρο προκειμένου τα μέλη της να εξετάσουν «επί τόπου» αν είναι υλοποιήσιμες οι αποφάσεις που κατέληξαν ή αν χρειαστούν, ενδεχομένως, κάποιες αναπροσαρμογές.

Υπενθυμίζεται ότι, μετά από από ενέργειες του υπουργείου Αιγαίου και με παραστάσεις της Επιτροπής προς το υπουργείο Εθνικής Αμυνας, η Γυάρος έχει κηρυχτεί ως ιστορικός τόπος -είχε προηγηθεί ο χαρακτηρισμός των κτιρίων και εγκαταστάσεων της Γυάρου ως διατηρητέων από το υπουργείο Αιγαίου. Επίσης, έχει παύσει, ήδη, να χρησιμοποιείται ως πεδίο βολής του Πολεμικού Ναυτικού το νησί. Ενώ ζητείται να σταματήσει και η βόσκησή του από γιδοπρόβατα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ