Σάββατο 16 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΣ
«Κονταρομαχίες» με φόντο το «μεγάλο φαγοπότι»...

«Κονταρομαχιών» συνέχεια και με φόντο το «μεγάλο φαγοπότι» για το έργο του Προαστιακού Σιδηροδρόμου, του οποίου η πρώτη φάση κατασκευής δεν έχει ακόμη ξεκινήσει. Χτες, λοιπόν, η Γ. Αγγελοπούλου, πρόεδρος της Ολυμπιακής Επιτροπής (ΟΕ) για το 2004 και ο δήμαρχος Αθηναίων Δ. Αβραμόπουλος, είχαν οξύτατη κόντρα για το έργο. Παρέμβαση έκανε και ο υπουργός Μεταφορών Χρ. Βερελής. Αφορμή στάθηκε η προσφυγή του δήμου στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ο οποίος ζήτησε την ακύρωση των κοινών αποφάσεων των υπουργών ΠΕΧΩΔΕ, Μεταφορών και Πολιτισμού, για περιβαλλοντικούς λόγους.

Υπενθυμίζουμε, ότι για το συγκεκριμένο έργο, το παρασκήνιο «οργιάζει», μιας και δεν είναι λίγοι οι μεγαλοεργολάβοι που «χτυπούν» την τρίτη εργολαβία, ενώ οι δύο πρώτες έχουν κατακυρωθεί σε δύο από τους μεγαλύτερους κατασκευαστικούς ομίλους.

Συγκεκριμένα, η Γ. Αγγελοπούλου, είπε για την προσφυγή: «Ενας πολιτικός σαν τον κ. Αβραμόπουλο θα πρέπει να θυμίζει στον κόσμο πως το να κατέχεις ένα αξίωμα είναι πάνω από κομματικά ή προσωπικά συμφέροντα». Ο Δ. Αβραμόπουλος, απάντησε ότι η πρόεδρος της ΟΕ «δεν είναι εκλεγμένη αλλά διορισμένη από την κυβέρνηση να διεκπεραιώσει ένα μέρος αυτής της σημαντικής εθνικής υπόθεσης» και την καλεί «να κάνει καλά τη δουλιά της» και «να ενημερώνεται σε βάθος πριν προβαίνει σε δηλώσεις».

Απαντώντας στα παραπάνω, η Γ. Αγγελόπουλου, είπε: «Στην υπόθεση των Ολυμπιακών Αγώνων κάποιοι έχουν επιλέξει να εργάζονται σκληρά για να φέρουν σε πέρας με επιτυχία αυτό το εθνικό εγχείρημα και κάποιοι άλλοι, δυστυχώς, έχουν επιλέξει τον εύκολο δρόμο: να μιλούν και ενίοτε να εμφανίζονται αυτόκλητα ως κριτές και τιμητές». Τέλος, ο Δ. Αβραμόπουλος, χαρακτήρισε «κενή περιεχομένου» την τελευταία δήλωση και της διαμήνυσε να «αφήσει την τύχη της Ελλάδας σε εκείνους που εκλέγει ο λαός».

Ο Χρ. Βερελής, από την πλευρά του, κάνει λόγο για «ολίσθημα» του δημάρχου υποστηρίζοντας ότι η νομική προσβολή του έργου λίγους μήνες πριν τις δημοτικές, «δεν είναι μόνο επιπολαιότητα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ