Σάββατο 16 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΑΥΑΓΙΟ «ΕΞΠΡΕΣ ΣΑΜΙΝΑ»
Βγάζουν «λάδι» τους θύτες

Από τη διαμαρτυρία των Ικαριωτών για την εφοπλιστική ασυδοσία που οδηγεί σε ναυάγια τύπου «ΣΑΜΙΝΑ»
Από τη διαμαρτυρία των Ικαριωτών για την εφοπλιστική ασυδοσία που οδηγεί σε ναυάγια τύπου «ΣΑΜΙΝΑ»
«Κουκουλώνουν» το έγκλημα σε βάρος των 81 νεκρών! Εγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ειδικός εφέτης ανακριτής Ν. Καραδημητρίου, ο οποίος έχει αναλάβει τις έρευνες για το τραγικό ναυάγιο του επιβατηγού - οχηματαγωγού πλοίου «ΕΞΠΡΕΣ ΣΑΜΙΝΑ», προσανατολίζει την απόδοση ευθυνών αποκλειστικά και μόνο στον πλοίαρχο Γιαννακή, τον υποπλοίαρχο Ψυχογιό και τον α' μηχανικό Σκιαδαρέση, αφήνοντας έτσι στο απυρόβλητο τόσο τους εκπροσώπους της πλοιοκτήτριας εταιρίας HFD (πρώην MFD), όσο τους επιθεωρητές του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και τους λιμενικούς που είχαν εκδώσει πιστοποιητικά αξιοπλοΐας σε αυτό το σαπιοκάραβο! Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Ν. Καραδημητρίου «τα μαζεύει», παρά το γεγονός ότι από τις προχτεσινές απολογίες του προέδρου των Μινωικών Γραμμών και της πλοιοκτήτριας εταιρίας Κ. Κληρονόμου, αλλά και του Ν. Βικάτου μέλους της διοίκησης της HFD προέκυψαν ευθύνες και προς άλλα μέλη της διοίκησης της εταιρίας και συγκεκριμένα προς τον Κ. Αγαπητό!

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έρχονται στο φως σχετικά με τις απολογίες των δύο εκπροσώπων της εταιρίας, ο Κ. Κληρονόμος ισχυρίστηκε ότι είναι πρόεδρος τιμητικά και δε γνώριζε τίποτα σχετικά με τις ελλείψεις του πλοίου. Τον ισχυρισμό φέρεται να αποδέχτηκε ο Ν. Καραδημητρίου και για το λόγο αυτό άφησε τον πρόεδρο ελεύθερο χωρίς περιοριστικούς όρους, ζητώντας μόνο εγγύηση 30.000 ευρώ. Ο Ν. Βικάτος - οποίος αφέθηκε ελεύθερος με τον ίδιο όρο- όπως διαρρέουν, είπε προς τον εφέτη ανακριτή ότι δε γνωρίζει τίποτα γιατί ήταν αρμόδιος μόνο για τα ταχύπλοα της εταιρίας και ανέφερε ως υπεύθυνο για τα συμβατικά όπως το «ΣΑΜΙΝΑ» τον Κ. Αγαπητό. Ωστόσο, παρά το νέο αυτό στοιχείο που προέκυψε, ο Ν. Καραδημητρίου, σύμφωνα με τις πληροφορίες, προτίμησε να μην «ενοχλήσει» τον Αγαπητό και να κλείσει την υπόθεση. Πρόσχημά του ήταν ότι στις 17 Μάρτη, δηλαδή αύριο Κυριακή, λήγει η διορία που του είχε δώσει το Συμβούλιο Εφετών Αιγαίου για την έρευνα. Ομως, όπως αναφέρεται από ειδικούς, αφού προέκυψαν νέα στοιχεία θα μπορούσε να ζητήσει νέα διορία, όπως άλλωστε έπραττε εδώ και 17 μήνες...

Επιπλέον, απόδειξη της όλης μεθόδευσης αποτελεί το γεγονός ότι στους μόνους, που εκτός από χρηματική ποινή, επιβλήθηκαν και περιοριστικοί όροι, όπως είναι η περιοδική εμφάνιση σε αστυνομικό τμήμα και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, είναι οι τρεις ναυτεργάτες! Ακόμα κοινή εκτίμηση στους δικαστικούς κύκλους είναι ότι Κληρονόμος και Βικάτος δεν πρόκειται να καθίσουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου, επειδή οι ενέργειες του Ν. Καραδημητρίου δίνουν...«γραμμή» προς το Συμβούλιο Εφετών Αιγαίου - αρμόδιο να παραπέμψει σε δίκη αυτούς στους οποίους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες - να τους απαλλάξει με βούλευμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ