Σάββατο 16 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Το «Γκουαντανάμο» της Ευρωπαϊκής Ενωσης!

Τη συγκρότηση ενός «οργανισμού», μιας «Τράπεζας Πληροφοριών», για το φακέλωμα των διαδηλωτών που κινητοποιούνται σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, πρότεινε ο Αθνάρ στους υπόλοιπους «14» εταίρους του στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής στην Ισπανία. Το σκεπτικό του είναι το εξής: «Αυτός ο οργανισμός θα είναι πολύ χρήσιμος - όπως αναφέρει - για την αντιμετώπιση του νεανικού ριζοσπαστισμού των πόλεων με βίαια χαρακτηριστικά, ο οποίος κάθε φορά και περισσότερο χρησιμοποιείται ως όργανο από τις τρομοκρατικές οργανώσεις για την επίτευξη των εγκληματικών τους στόχων»!

Το κείμενο είναι πράγματι ανατριχιαστικό! Τι λέει στην ουσία η ΕΕ διά του προεδρεύοντα κατά το τρέχον εξάμηνο; Πολύ απλά: Οτι οι διαδηλώσεις και οι λαϊκές κινητοποιήσεις κατά της λεγόμενης «παγκοσμιοποίησης» και κατά του ιμπεριαλιστικού κέντρου των Βρυξελλών, ειδικότερα, συνιστούν «όργανο τρομοκρατικής δράσης» (!) και επομένως οι συμμετέχοντες σε αυτές πρέπει να αντιμετωπίζονται ως εν δυνάμει «τρομοκράτες»!

Πιο χαρακτηριστική απόδειξη για το μοντέλο «δημοκρατίας» που πρεσβεύει η ΕΕ - η ΕΕ των «ευρωτρομονόμων» και του κατασταλτικού παροξυσμού τύπου Γένοβας - δεν μπορεί να υπάρξει.

***

Η όλη εξέλιξη θυμίζει τα όσα περιγράφονταν πριν δυο χρόνια στη γνωστή έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Ηταν εκεί που για πρώτη φορά οι λαϊκές διαδηλώσεις διασυνδέθηκαν ευθέως με την τρομοκρατία. Ηταν εκεί που οι Αμερικανοί, μιλώντας για την τρομοκρατία στην Ελλάδα, έφερναν σαν «απόδειξη»... τρομοκρατίας (!) τις αντιιμπεριαλιστικές διαδηλώσεις κατά της ΝΑΤΟικής επιδρομής στη Γιουγκοσλαβία, έξω από την αμερικανική πρεσβεία. Υπ' αυτές τις συνθήκες, στην Ελλάδα υπάρχουν μερικές δεκάδες χιλιάδες «μέλη» κι άλλοι τόσοι «αρχηγοί» της... «17Ν»!

***

Στην ίδια γραμμή πλεύσης κινείται, ανοιχτά πλέον, και η ΕΕ. Και είναι πραγματικά να απορεί κανείς με το θράσος όλων εκείνων που πασχίζουν να εμφανίζουν τις Βρυξέλλες σαν το «αντίπαλο δέος» (!) έναντι των ΗΠΑ. Στην ουσία, μία διαφορά έχουν, κι αυτή είναι απλώς... χωροταξική: Ο «πολιτισμός» των ΗΠΑ μεγαλουργεί αυτή την περίοδο στη βάση Γκουαντανάμο. Προφανώς η ΕΕ θα αναζητήσει το δικό της «Γκουαντανάμο» επί ευρωπαϊκού εδάφους. Σημειώστε ότι τα «λευκά κελιά» της Τουρκίας, μετά την τελωνειακή σύνδεση της τελευταίας με την ΕΕ, μπορεί να θεωρηθούν κι αυτά ευρωπαϊκό έδαφος...


Ν. Μπ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ