Πέμπτη 22 Δεκέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΤΕΛ ΑΒΙΒ.-- Νέα κυβέρνηση σχεδίαζε να παρουσιάσει αργά χτες βράδυ ο Ισραηλινός εντολοδόχος πρωθυπουργός, Μπ. Νετανιάχου, καθώς τα μεσάνυχτα έληγε η διορία για τη συγκρότηση νέου υπουργικού συμβουλίου μετά τις εκλογές της 1ης Νοέμβρη. Πάντως, ισραηλινά ΜΜΕ δεν απέκλειαν ως πιθανή μια τετραήμερη παράταση από τον Ισραηλινό Πρόεδρο, Ισ. Χέρτζογκ.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Το 2022 οι αμερικανικές αρχές δίωξης ναρκωτικών και τοξικολογικών ουσιών (DEA) ανακοίνωσαν πως κατάσχεσαν αρκετές ποσότητες φεντανίλ (περίπου 379 εκατομμύρια χάπια), ικανές να σκοτώσουν όλο τον πληθυσμό της χώρας.

ΑΓΚΥΡΑ.-- Ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρ. Τ. Ερντογάν, επέκρινε ως ανάμειξη στο εσωτερικό της χώρας τις δυτικές αντιδράσεις στην καταδίκη του δημάρχου της Κωνσταντινούπολης, Ε. Ιμάμογλου, δηλώνοντας: «Υπάρχουν εκείνοι που κάνουν πολιτική μηχανική μέσω μίας ετυμηγορίας που δεν έχει τελεσιδικήσει. Υπάρχουν ξένοι που χρησιμοποιούν μία δικαστική απόφαση (...) για να κατευθύνουν την πολιτική της χώρας μας».

ΠΑΡΙΣΙ - ΚΙΓΚΑΛΙ.-- Μετά τον ΟΗΕ και το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών αποδοκίμασε την πολυετή υποστήριξη της κυβέρνησης της Ρουάντας στην ένοπλη αντιπολιτευόμενη οργάνωση Μ23 που δρα στο ανατολικό τμήμα της ΛΔ Κονγκό διαπράττοντας κατά καιρούς σφαγές με θύματα χιλιάδες αμάχους. Το γαλλικό υπουργείο ζήτησε τον άμεσο τερματισμό της ένοπλης δράσης και την αποχώρησή της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ