Παρασκευή 22 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΗΛΕΙΑ
Ο Γ. Καραπάνος υποψήφιος νομάρχης

Ο Γιώργος Καραπάνος θα είναι ο υποψήφιος νομάρχης της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας» (ΝΑΣ) στην Ηλεία, στις εκλογές του Οκτώβρη.

Σε μια πολυπληθή συγκέντρωση, που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο του Πύργου, έγινε και επίσημα η ανακήρυξή του, με πρόταση του μέχρι πρότινος επικεφαλής της ΝΑΣ, Δημήτρη Κάγκουρα.

Στη συνέχεια, ανέβηκε στο βήμα ο Γιώργος Καραπάνος, ο οποίος, μεταξύ άλλων, επισήμανε «πως είναι αυταπάτη το να υποστηρίζει κανείς σήμερα ότι, με το συγκεκριμένο θεσμικό πλαίσιο, τον πολιτικό συσχετισμό που υπάρχει και κυρίως με την πολιτική που ακολουθείται από τη μεγάλη πλειοψηφία των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων, η κάθε Νομαρχία μπορεί να λειτουργήσει σαν σανίδα σωτηρίας για το λαό, να προασπίσει και να υπηρετήσει τα συμφέροντά του. Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι η Τοπική και η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση σήμερα αποτελεί ουσιαστικά μοχλό διοχέτευσης και εφαρμογής της γενικής πολιτικής στην κοινωνικοοικονομική ζωή του τόπου».

«Αλλωστε - υπογράμμισε χαρακτηριστικά - η θητεία της σημερινής νομαρχιακής ηγεσίας (με το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ), αλλά και της προηγούμενης (με αντάρτες του ΠΑΣΟΚ) διέπονταν στην καθημερινή τους δραστηριότητα από τη λογική του προπαγανδιστή και του διαχειριστή της κυβερνητικής πολιτικής. Αυτή η λογική έφερε το νομό στις τελευταίες θέσεις μεταξύ των νομών της χώρας (48ος!). Και τόνισε: «Εμείς στη ΝΑΣ, χωρίς κανένα δισταγμό, λέμε ότι η πολιτική μας δραστηριότητα, τα οράματά μας για την Ηλεία και το λαό της, δε χωράνε στους αντιλαϊκούς θεσμούς τους, τα όνειρά μας δε θα εγκλωβιστούν στα γραφειοκρατικά τους γρανάζια. Δε θα τους ζητήσουμε την άδεια, να δημιουργήσουμε προϋποθέσεις για καλύτερες συνθήκες οικονομικής, κοινωνικής, πολιτισμικής ζωής στους κατοίκους του νομού. Θα διεκδικήσουμε τις προϋποθέσεις αυτές μαζί με το λαό της Ηλείας και θα τις κερδίσουμε».

Στην εκδήλωση, μεταξύ άλλων, παραβρέθηκαν: Αντιπροσωπεία του ΔΗΚΚΙ, με επικεφαλής τον γραμματέα της ΝΕ Κώστα Ρούτση. Ο Βασίλης Πολυζωγόπουλος, γραμματέας της Πανελλήνιας Συνομοσπονδίας Πολιτιστικών Σωματείων Ηλείας, ο Αγγελος Κολόσακας, υποψήφιος δήμαρχος Αμαλιάδας της ΔΑΣΑ, ο Γιώργος Γεωργουλής, δημοτικός σύμβουλος Αρχαίας Ολυμπίας, ο Πάνος Κορδονούρης, πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αμαλιάδας, ο Γιώργος Φωκάς, ζωγράφος και μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών, ο Αγγελος Λιβαθηνός, λυκειάρχης και γραμματέας του Πολιτιστικού Συλλόγου Καρδαμά, ο Μανόλης Περακάκης, πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Αμαλιάδας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ