Παρασκευή 27 Γενάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ
Πέτυχαν την επανασύνδεση ρεύματος σε άνεργη γυναίκα με ανήλικο παιδί ΑμεΑ

Εκτός «κοινωνικού τιμολογίου» άνθρωποι που το έχουν ανάγκη, μετά τις αυξήσεις των αντικειμενικών αξιών

Κινητοποίηση στα γραφεία της ΔΕΗ στο Γαλάτσι, απαιτώντας την άμεση επανασύνδεση ρεύματος σε σπίτι όπου κατοικεί άνεργη γυναίκα με ανήλικο παιδί ΑμεΑ, πραγματοποίησαν χθες το πρωί σωματεία και φορείς της Νέας Ιωνίας και η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ).

Υπενθυμίζεται ότι σε μία ακόμα απαράδεκτη κίνηση ο ΔΕΔΔΗΕ έκοψε το ρεύμα στην άνεργη γυναίκα και της ζητούσε ένα υπέρογκο ποσό για να γίνει διακανονισμός. Με την παρέμβασή τους οι φορείς πέτυχαν να γίνει ρύθμιση της οφειλής σε ανεκτά πλαίσια και να δοθεί εντολή επανασύνδεσης μέχρι χθες το μεσημέρι.

Η συγκεκριμένη περίπτωση ανέδειξε, πέρα από τους υπέρογκους λογαριασμούς, το γεγονός ότι υπάρχει κόσμος που παρόλο που τα εισοδήματά δεν αλλάζουν, το κράτος τον πετάει εκτός «κοινωνικού τιμολογίου», επειδή αυξήθηκαν οι αντικειμενικές αξίες των σπιτιών. Ο λόγος είναι ότι δεν έχει αναπροσαρμοστεί ταυτόχρονα και το ύψος της αντικειμενικής αξίας της ιδιόκτητης οικίας που έχει ο καταναλωτής, κάτι που αποτελεί έναν από τους όρους ένταξης στο «κοινωνικό τιμολόγιο». Ετσι, ένας ιδιοκτήτης σπιτιού που με τις προηγούμενες αντικειμενικές αξίες μπορούσε να μπει στο «κοινωνικό τιμολόγιο», με τις νέες αποκλείστηκε απ' αυτό, κάτι που είναι εντελώς παράλογο, καθώς η αυξημένη αντικειμενική αξία σε αυτήν την περίπτωση δεν αποτελεί κανενός είδους εισόδημα και όπως ειπώθηκε στη χθεσινή παρέμβαση «δεν μπορείς να φας ντουβάρια».

Τα σωματεία και οι φορείς απαιτούν: Κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα. Καμία σκέψη για διακοπή ρεύματος σε οικογένειες που αντιμετωπίζουν οξυμένα προβλήματα (μονογονεϊκές οικογένειες, άνεργοι, συνταξιούχοι, ΑμεΑ κ.λπ.). Να σταματήσουν άμεσα οι διακοπές ρεύματος σε οικογένειες που αδυνατούν να το πληρώσουν, να επανασυνδεθεί το ρεύμα όπου έχει κοπεί. Να πάρουν πίσω τις αυξήσεις στα τιμολόγια ρεύματος, φυσικού αερίου, πετρελαίου θέρμανσης. Καμία διακοπή παροχής ρεύματος και φυσικού αερίου στις σχολικές μονάδες. Ρεύμα φτηνό για τον λαό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ