Παρασκευή 27 Γενάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΥΓΕΙΑ
ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΦΙΛΗΣ
Η ισχυροποίηση του ΚΚΕ από τους υγειονομικούς θα δυναμώσει τους αγώνες τους

Στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» περιόδευσε ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του Κόμματος

Το Παιδιατρικό Νοσοκομείο «Αγία Σοφία» στην Αθήνα επισκέφθηκε χτες ο Θανάσης Παφίλης, βουλευτής, μέλος της ΚΕ και επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του Κόμματος, διαπιστώνοντας από κοντά τις συνθήκες βαρβαρότητας στις οποίες καλούνται να αντεπεξέλθουν υγειονομικοί μαζί με χιλιάδες γονείς και παιδιά.

Αλλωστε, το ΚΚΕ το τελευταίο διάστημα έχει καταθέσει δύο Ερωτήσεις στη Βουλή για τα προβλήματα και τις ελλείψεις στο παιδιατρικό νοσοκομείο, το οποίο υπενθυμίζεται ότι μετά το Παίδων Πεντέλης βρέθηκε στο στόχαστρο, με την κυβέρνηση να δηλώνει τις προθέσεις της για αποκοπή ογκολογικών του τμημάτων, προκειμένου να τα «παραδώσει» σε υπό ίδρυση ιδιωτικό ογκολογικό νοσοκομείο.

Ο βουλευτής επισκέφθηκε παιδιατρικές κλινικές στην Α' Πανεπιστημιακή Παιδιατρική Κλινική, στην ΩΡΛ και στη Χειρουργική, σε Ακτινολογικό, Αιματολογικό, Μικροβιολογικό Εργαστήριο και το διοικητικό προσωπικό συνομιλώντας με διευθυντές τμημάτων και εργαζόμενους. Επίσης, είχε συνάντηση με την 5μελή της ΕΙΝΑΠ και τον υποδιοικητή του νοσοκομείου.

Ο Θ. Παφίλης κάλεσε τους εργαζόμενους να προβληματιστούν για την κατάσταση που βιώνουν στα νοσοκομεία, αλλά και για το ποιος ευθύνεται, αναδεικνύοντας ότι διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις διαιώνισαν τις «ελαστικές» σχέσεις εργασίας, την υποχρηματοδότηση στην Υγεία, ενισχύοντας πολλαπλά και στέλνοντας «πελατεία» στους ομίλους της Υγείας, π.χ. διαγνωστικά - μικροβιολογικά εργαστήρια, κάτι που με τα σχέδια για το «νέο ΕΣΥ» και το πρόσφατο νομοσχέδιο για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη ενισχύεται ακόμα περισσότερο.

Οι εργαζόμενοι μετέφεραν τις εξελίξεις γύρω από τα χειρουργεία και τις αναμονές, τους σχεδιασμούς ιδιωτικοποίησης του ογκολογικού τμήματος, την έλλειψη προσωπικού σε όλα τα τμήματα, ταυτόχρονα με τον συνεχώς αυξανόμενο όγκο περιστατικών λόγω ιώσεων, όπως και μισθολογικά ζητήματα σε τμήματα εργαζομένων.

Ο Θ. Παφίλης κάλεσε τους εργαζόμενους να γυρίσουν την πλάτη στην κυβερνητική εναλλαγή και υπογράμμισε ότι «η ενδυνάμωση του ΚΚΕ σημαίνει ενδυνάμωση των αγώνων», αναδεικνύοντας ότι αυτή η επιλογή θα δώσει ώθηση σε χιλιάδες εργαζόμενους να σηκώσουν κεφάλι και να διεκδικήσουν.

«Ισχυροποίηση του ΚΚΕ στις επερχόμενες εκλογές σημαίνει ισχυροποίηση της μοναδικής φωνής που παλεύει μέσα στη Βουλή με παρεμβάσεις, προτάσεις νόμου, Ερωτήσεις για τους εργαζόμενους και ταυτόχρονα σε όλους τους χώρους δουλειάς, όπως και στα νοσοκομεία, για καθετί που απασχολεί τους εργαζόμενους. Θα στείλει ένα μήνυμα καταδίκης της πολιτικής που μας τσακίζει», τόνισε μεταξύ άλλων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ