Παρασκευή 27 Γενάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«EURODRIP» - ΟΙΝΟΦΥΤΑ
Παράνομη και εκδικητική απόλυση του προέδρου του Σωματείου

Να παρθεί πίσω η παράνομη και εκδικητική απόλυση του προέδρου του, Γιώργου Νικολάου, απαιτεί το επιχειρησιακό Σωματείο Εργαζομένων στη «Eurodrip» σε ανακοίνωσή του, καταγγέλλοντας ότι η εργοδοσία επιχειρεί να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους.

Το Σωματείο καταγγέλλει ότι η εργοδοσία της πολυεθνικής «Eurodrip - Rivulis» στα Οινόφυτα προχώρησε στην απόλυση του προέδρου του Σωματείου, «επικαλούμενη διάφορα ευτελή προσχήματα και ψεύδη». Ακολούθως «προσπάθησε να διώξει από τον χώρο εργασίας του τον συνάδελφο, ο οποίος δεν αποχωρούσε, αφού δεν είχε υπογράψει την απόλυσή του και δεν του είχε επιδοθεί κλήτευση απόλυσης. Η εταιρεία είχε το θράσος να προσπαθήσει να τον κλείσει μέσα σε έναν χώρο, βάζοντας προϊστάμενο στην είσοδο, με στόχο να τον τρομοκρατήσει και να τον απομονώσει από τους συναδέλφους».

«Η πραγματικότητα είναι ότι τόσο ο συνάδελφος πρόεδρος όσο και το Σωματείο έμπαιναν "στο μάτι" της εργοδοσίας. Τη στιγμή που έχει ανέβει ο όγκος παραγωγής και εντατικοποίησης, την ώρα που "γράφει" τεράστιους τζίρους και κέρδη, δεν θέλει να έχει απέναντι τις δυνάμεις που παλεύουν για υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς, εργασιακά δικαιώματα, μέτρα ασφάλειας και υγείας στον χώρο εργασίας», σημειώνει το Σωματείο και προσθέτει:

«Στο στόχαστρο της εταιρείας είναι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, που τους θέλει κακοπληρωμένους και χωρίς δικαιώματα. Θέλει να ξεμπερδέψει με κάθε φωνή που αντιστέκεται και διεκδικεί, με στόχο να μεγαλώσει την εκμετάλλευση των εργαζομένων και να αυγατίσει τα κέρδη της.

Αποδεικνύεται για ακόμη μια φορά ότι προϋπόθεση για τα κέρδη των εταιρειών είναι οι φοροαπαλλαγές και οι επιδοτήσεις τους από την εκάστοτε κυβέρνηση, από τη μία, και από την άλλη εργαζόμενοι με φτηνά μεροκάματα, τρομοκρατημένοι, χωρίς δικαιώματα και αντιμέτωποι με τη δίωξη της συνδικαλιστικής τους δράσης, την ακρίβεια και την ενεργειακή φτώχεια.

Προειδοποιούμε την εταιρεία να μην τολμήσει να προχωρήσει στα παράνομα και εκδικητικά της σχέδια. Απαιτούμε να παρθεί πίσω η απόλυση. Διεκδικούμε αυξήσεις στους μισθούς και υπογραφή επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Καλούμε τους συναδέλφους να συσπειρωθούν και να δυναμώσουν το Σωματείο μας, καλούμε τα συνδικάτα να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους».

Θεσσαλονίκη: Τον απέλυσαν μετά από 17 χρόνια, όταν πρωτοστάτησε στην ίδρυση σωματείου

Στο μεταξύ, σε μία ακόμα εκδικητική απόλυση σε μεγάλη φαρμακαποθήκη στη Θεσσαλονίκη, μετά από 17 χρόνια δουλειάς εργαζόμενος ξαφνικά κρίνεται «μη αποδοτικός» από την εργοδοσία. Τι άλλαξε ξαφνικά; Το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος εργαζόμενος είναι πλέον πρόεδρος στην προσωρινή διοίκηση του υπό ίδρυση επιχειρησιακού Σωματείου στη συγκεκριμένη επιχείρηση, στον κλάδο του Φαρμάκου στη Θεσσαλονίκη

Πιο συγκεκριμένα, όπως καταγγέλλει το κλαδικό Συνδικάτο Εργαζομένων Φαρμάκου - Καλλυντικού Κεντρικής Μακεδονίας, πρόκειται για τη φαρμακαποθήκη ΣΥΦΑ, που είναι η μεγαλύτερη στην Ελλάδα και «εξυπηρετεί καθημερινά περισσότερα από 1.500 φαρμακεία σε πολλούς νομούς. Στον συνεταιρισμό απασχολούνται 250 άτομα προσωπικό. Αγόρασε έκταση στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης για τη δημιουργία δεύτερης αποθήκης, τριπλάσιας σε χωρητικότητα από τις εγκαταστάσεις στη Νέα Ραιδεστό».

Την ίδια ώρα, όπως αναδεικνύει το Συνδικάτο, οι εργαζόμενοι βιώνουν την εντατικοποίηση της εργασίας, τη μη παροχή εξοπλισμού, τους άθλιους μισθούς που δεν καλύπτουν ούτε στο ελάχιστο τις ανάγκες τους. «Αυτή η κατάσταση, μαζί με την ακρίβεια που μας βασανίζει και την αγανάκτηση που μεγαλώνει καθημερινά, ώθησε τους εργαζόμενους να οργανωθούν και να διεκδικήσουν», αναφέρει το Συνδικάτο.

Τονίζει ότι η διοίκηση του ΣΥΦΑ θέλει σιγή νεκροταφείου στους χώρους εργασίας, να μην υπάρχει αντίδραση, γι' αυτό και προχώρησε στην εκδικητική απόλυση. Απέναντι σ' αυτήν την κατάσταση, καλεί τους εργαζόμενους να μην κάνουν τη χάρη στην εργοδοσία. Να παλέψουν για την άμεση επαναπρόσληψη του συναδέλφου τους, αλλά και για αύξηση μισθών τουλάχιστον 12% με υπογραφή κλαδικής - επιχειρησιακής Σύμβασης, μετακίνηση των εργαζομένων με λεωφορείο από και προς την επιχείρηση, 7ωρο - 5ήμερο - 35ωρο από Δευτέρα έως Παρασκευή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ