Παρασκευή 27 Γενάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
Να δυναμώσει ακόμη περισσότερο η οργάνωση και πάλη των εργαζομένων

Την Κυριακή 29 Ιανουαρίου το εκλογοαπολογιστικό συνέδριο

Με στόχο την ακόμη μεγαλύτερη ενδυνάμωση και οργάνωση των αγώνων των εργατοϋπαλλήλων σε περισσότερους κλάδους και χώρους δουλειάς, το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου προχωρά στο εκλογοαπολογιστικό του συνέδριο για την ανάδειξη της νέας του Διοίκησης.

Συνέδριο που, όπως τονίζει η απερχόμενη Διοίκηση, είναι ανοιχτό για τους εργαζόμενους όλων των κλάδων, με στόχο να αποτελέσει γεγονός για τους ίδιους σε όλη την περιοχή, να βάλει τις βάσεις για ακόμη πιο αποφασιστική συνέχεια, με τις διαδικασίες να ξεκινούν την Κυριακή 29 Ιανουαρίου στις 9.30 π.μ.

«Θέλουμε να συνεχίσουμε αποφασιστικά, στην οργάνωση της εργατικής τάξης και των εργατοϋπαλλήλων», μας μεταφέρει ο απερχόμενος πρόεδρος, Γιώργος Ντουντούμης, που στέκεται σε ορισμένες από τις βασικές παρεμβάσεις του συνδικαλιστικού φορέα το προηγούμενο διάστημα, αλλά και τα αποτελέσματα που αυτές είχαν.

Για παράδειγμα, από την παρέμβαση του ΕΚΑ, τη δράση από κοινού με την Ομοσπονδία και το Συνδικάτο Οικοδόμων, έγινε προσπάθεια οργάνωσης των εργαζομένων στα μεγάλα εργοτάξια του οδικού άξονα της Αμβρακίας Οδού αλλά και στις υπό κατασκευή ξενοδοχειακές μονάδες στην Πάλαιρο.

«Με τη συμμετοχή των εργαζομένων στην πάλη, στις γενικές αλλά και πανοικοδομικές απεργίες, καταφέραμε να μαζικοποιήσουμε το Σωματείο Οικοδόμων, να πετύχουν οι τελευταίοι την υπογραφή ΣΣΕ», είπε ο Γιώργος Ντουντούμης, προσθέτοντας ότι οι δράσεις συνεχίζονται για τη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, την τήρηση των ωραρίων, την αντιμετώπιση κ.ά. προβλημάτων στα εργοτάξια.

Σημαντική ήταν και η παρέμβαση στον κλάδο των ιχθυοκαλλιεργειών, όπου ενισχύθηκε το επιχειρησιακό σωματείο στον όμιλο «AVRAMAR» στις εγκαταστάσεις που διατηρεί στον νομό, με τον πρόεδρο να δηλώνει:

«Πρόκειται για χώρους δουλειάς όπου έχουν συμβεί στο παρελθόν ακόμη και θανατηφόρα "ατυχήματα". Τέτοια περιστατικά κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε. Σήμερα, από καλύτερες θέσεις παλεύουμε για την υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ, από κοινού με το Σωματείο και την Ομοσπονδία Τροφίμων - Ποτών».

Στάθηκε και στην προσπάθεια ενδυνάμωσης των σωματείων μέσα απ' τη βοήθεια του ΕΚΑ να τα στηρίξει, να σταθούν στους χώρους δουλειάς, να μαζικοποιηθούν, κάτι που χρειάζεται συνέχεια και με τη δημιουργία νέων κλαδικών συνδικάτων σε Τρόφιμα - Ποτά - Γάλα, Επισιτισμό - Τουρισμό κ.α.

Αναπόσπαστο κομμάτι της παρέμβασης του Εργατικού Κέντρου ήταν και η προσπάθεια κοινής δράσης με εργαζόμενους στον δημόσιο τομέα, αλλά και με τους βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφους, τους μικρούς επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους. Τέτοιες ήταν οι κινητοποιήσεις για τα προβλήματα της Υγείας στον νομό, ιδιαίτερα την περίοδο της πανδημίας, αλλά και στη συνέχεια, με τα οξυμένα προβλήματα στα νοσοκομεία της Αιτωλοακαρνανίας, τις από κοινού δράσεις με τα σωματεία των υγειονομικών.

Αντίστοιχα, οι συσκέψεις που διοργάνωσε ο συνδικαλιστικός φορέας, προσκαλώντας τους φορείς των επαγγελματοβιοτεχνών και των αγροτοκτηνοτρόφων για την οργάνωση της πάλης πάνω σε κοινά προβλήματα (υγείας, ακρίβειας κ.ά.), ή μπροστά σε απεργιακές μάχες.

«Θέλουμε ένα Εργατικό Κέντρο πραγματικό στήριγμα και αποκούμπι των εργατών, μπροστά στην οργάνωση της πάλης των εργαζομένων, του λαού, απέναντι στην εργοδοσία, τις κυβερνήσεις που τη στηρίζουν και όσους σήμερα έρχονται να το παίξουν "σωτήρες". Σε αυτή τη βάση, συνεχίζουμε, οργανώνοντας την πάλη μας. Το Συνέδριο μπορεί να αποτελέσει ένα ακόμη βήμα προς αυτή την κατεύθυνση», κατέληξε.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στη Δυτική Ελλάδα και σε άλλες πόλεις (2022-09-16 00:00:00.0)
Στέλνει αισιόδοξο μήνυμα μάχης και συμμετοχής στην αυριανή 24ωρη απεργία (2022-04-05 00:00:00.0)
Στη μάχη για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας (2018-02-14 00:00:00.0)
Ορισμένες πλευρές από την οργάνωση μιας απεργίας (2013-11-22 00:00:00.0)
Συσκέψεις και συνελεύσεις για να δυναμώσει η μάχη για μισθούς - συμβάσεις (2012-03-23 00:00:00.0)
Εμποδίζει την ενιαία οργάνωση των εργαζομένων (2011-12-29 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ