Παρασκευή 27 Γενάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Να ανακληθεί η μετακίνηση εγκύου στην άλλη άκρη της Αθήνας

Παρέμβαση στο «The Mall» ενάντια στην απαράδεκτη εργοδοτική απόφαση

Τις παρεμβάσεις του με αίτημα να ανακληθεί η μετακίνηση εγκύου εργαζόμενης σε κατάστημα που βρίσκεται στην άλλη άκρη της Αθήνας από αυτό που μέχρι πρότινος εργαζόταν, συνεχίζει ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας. Συγκεκριμένα, η εργαζόμενη μετακινήθηκε, μετά τη γνωστοποίηση της εγκυμοσύνης της, από την περιοχή της Γλυφάδας, όπου ζει και εργαζόταν μέχρι πρότινος, σε κατάστημα που διατηρεί η εργοδότρια εταιρεία στο εμπορικό κέντρο «The Mall Athens» στο Μαρούσι. Με τον τρόπο αυτό, είναι αναγκασμένη να βρίσκεται καθημερινά τρεις ώρες στον δρόμο. Τα πράγματα γίνονται ακόμα χειρότερα καθώς το πρόγραμμα εργασίας προβλέπει ακανόνιστα, ελαστικά «σπαστά» ωράρια, με αποτέλεσμα η εργαζόμενη, που είναι έγκυος και μητέρα ενός ανήλικου παιδιού, να είναι «στο πόδι» ακόμα και 11 ώρες κάθε μέρα.

Την περασμένη Τρίτη, ο Σύλλογος προχώρησε σε παρέμβαση στο εμπορικό κέντρο «The Mall», ενημερώνοντας τους εμποροϋπαλλήλους για την εξέλιξη αυτή και ζητώντας να ανακληθεί η απόφαση της εταιρείας και να επανέλθει η εργαζόμενη στη θέση της. Στο μεταξύ, έχει γίνει καταγγελία και στην Επιθεώρηση Εργασίας και η εργατική διαφορά θα συζητηθεί στις 17 Φλεβάρη.

Προκλητική είναι η στάση της εταιρείας, που αρχικά επικαλέστηκε ως λόγο της μετακίνησης της εργαζόμενης τις «συμβατικές υποχρεώσεις» του προσωπικού, προσθέτοντας με θράσος ότι από τις υποχρεώσεις αυτές ...δεν εξαιρείται καμία εργαζόμενη. Στη συνέχεια, σε επιστολή της προς την εργαζόμενη ισχυρίστηκε πως η απόφαση να μετακινηθεί στο εμπορικό κέντρο στο Μαρούσι γίνεται δήθεν επειδή σε αυτό ο φόρτος εργασίας είναι ...μικρότερος και δεν υπάρχουν σκάλες!

Στήριξη από την ΟΓΕ

Την αλληλεγγύη της στην εργαζόμενη εκφράζει η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας. «Καταδικάζουμε την απαράδεκτη στάση της εργοδοσίας που βάζει στο στόχαστρο τη μητρότητα», τονίζει στην ανακοίνωσή της. «Δεν ανεχόμαστε οι εργαζόμενες γυναίκες το 2023 να απειλούνται με απόλυση, να βάζουν σε κίνδυνο την υγεία τους, τη δική τους αλλά και των εμβρύων τους σε περίπτωση εγκυμοσύνης, να στερούνται την έλλειψη χρόνου για ξεκούραση και επαφή με την οικογένεια και τα παιδιά τους και αυτό γιατί οι επιχειρήσεις εφαρμόζουν κατάπτυστες συμβάσεις εργασίας χτισμένες πάνω σε όλο το αντεργατικό νομικό πλαίσιο που έχουν ψηφίσει όλες οι κυβερνήσεις έως τώρα», υπογραμμίζει η ΟΓΕ. Απαιτεί από την εργοδοσία να ανακαλέσει την απόφασή της για μεταφορά της εργαζόμενης σε άλλο κατάστημα, να σταματήσει να της ασκεί πιέσεις και να την απειλεί, να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της υγείας και της ασφάλειάς της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ