Παρασκευή 27 Γενάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ
Οι ανάγκες των συνταξιούχων δεν χωράνε στην πολιτική ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Το άθλιο παιχνίδι της ψιχουλομαχίας, που στήθηκε τις τελευταίες μέρες στις πλάτες των συνταξιούχων από την κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ, καταγγέλλει η Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ και τους καλεί με ακόμα μεγαλύτερο πείσμα να δώσουν τη μάχη για την επιτυχία των συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας τον Φλεβάρη σε όλη τη χώρα, απαιτώντας ουσιαστικές αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις. Σημειώνεται ότι η παναττική συγκέντρωση των συνταξιούχων θα γίνει στις 14 Φλεβάρη στα Προπύλαια στις 10.30 π.μ.

Σχολιάζοντας τις εξαγγελίες του Αλ. Τσίπρα στο Αιγάλεω, η Ομοσπονδία υπογραμμίζει πως «από αυτά που είπε και κυρίως, αυτά που δεν είπε, για μια ακόμη φορά επιβεβαίωσε το συμπέρασμα και τη διαπίστωση της ΣΕΑ των συνταξιούχων πως οι ανάγκες των συνταξιούχων δεν χωράνε στα προγράμματα της κυβέρνησης, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ και όλων όσοι συνδιαμόρφωσαν τα προηγούμενα χρόνια αυτόν τον αντισυνταξιουχικό, αντιλαϊκό εφιάλτη».

Ειδικότερα για τα πεπραγμένα του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει στην ανακοίνωσή της: «Μας είπε ότι οι συντάξεις μειώθηκαν κύρια με τους νόμους 4051/12 - 4093/12 ΝΔ - ΠΑΣΟΚ. Δεν είπε ότι επί 4 χρόνια που κυβέρνησαν, δεν τους κατήργησαν, τους διατήρησαν, και παρότι το ΣτΕ το 2015 τους έκρινε αντισυνταγματικούς, δεν σεβάστηκαν τη δικαιοσύνη, τουναντίον ένα χρόνο μετά την απόφαση του ΣτΕ ψήφισαν τον ν. 4387/16 (Κατρούγκαλου) που κατά τις δηλώσεις του είναι παρεξηγημένος...!».

Αναδεικνύοντας τις τεράστιες ευθύνες ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, υπενθυμίζει ότι «με δικούς τους διαδοχικούς νόμους πήραν από τους συνταξιούχους 120 δισ., ψήφισαν την απαγόρευση αυξήσεων στις συντάξεις μέχρι 31/12/2022 και οι όποιες αυξήσεις μετά την 1/1/2023 να μην υπερβαίνουν τον πληθωρισμό», διάταξη που και η ΝΔ εφαρμόζει πιστά.

Επιπλέον, όσον αφορά τον νόμο Κατρούγκαλου σημειώνει πως μεταξύ άλλων «καταργήσατε τα πληρωμένα Δώρα μας, καταργήσατε το ΕΚΑΣ, αυξήσατε τις κρατήσεις για την Υγεία στην κύρια σύνταξη από 4% σε 6% και στην επικουρική από 0% σε 6%, βάλατε στους πεθαμένους να πληρώσουν 6% για την υγεία (σ.σ. συντάξεις χηρείας). Οι κυβερνήσεις πριν από εσάς ψήφισαν την εισφορά αλληλεγγύης και δεν έχει καταργηθεί εδώ και 13 χρόνια... Χωρίσατε τους ανάπηρους σε 3 κατηγορίες σύμφωνα με το ποσοστό αναπηρίας για την απόδοση της εθνικής σύνταξης». Επιπλέον, σχολιάζοντας τα όσα είπε ο Αλ. Τσίπρας για την «προσωπική διαφορά», αναφέρει: «Η προσωπική διαφορά είναι αποτέλεσμα του επανυπολογισμού των συντάξεων στους συνταξιούχους πριν το 2016 με σκοπό να μην μπορούν να πάρουν αύξηση...». Και καταλήγει: «Οι συνταξιούχοι μπορεί να είναι μεγάλοι σε ηλικία, αλλά δεν είναι λωτοφάγοι. Ξέρουν πως ό,τι πέτυχαν, το πέτυχαν με τους αγώνες τους και θα αποδώσουν "τα του Καίσαρος τω Καίσαρι"».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ