Παρασκευή 27 Γενάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΥΓΕΙΑ
ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ
Με αστυνομικούς επιδίδονται τα «εντέλλεσθε» των μετακινήσεων ακόμα και στα σπίτια των γιατρών!

Αλλο ένα εξοργιστικό περιστατικό, δείγμα της τραγικής υποστελέχωσης των δημόσιων νοσοκομείων, σημειώθηκε στο Μεσολόγγι, όταν γιατροί των Κέντρων Υγείας που ήταν στα σπίτια τους δέχθηκαν ...επισκέψεις από αστυνομικούς που τους επέδιδαν τα «εντέλλεσθε», προκειμένου να μετακινηθούν για να πραγματοποιήσουν εφημερίες στο νοσηλευτικό ίδρυμα «Χατζηκώστα» της πόλης.

Στην πρωτόγνωρη αυτή κίνηση προχώρησαν με απόφασή τους, όπως καταγγέλθηκε, η 6η ΥΠΕ σε συνεννόηση με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου, εφαρμόζοντας τη γνωστή απαράδεκτη διαδικασία των «εντέλλεσθε» για γενική γιατρό που βρισκόταν στην οικία της στο Αγγελόκαστρο την Παρασκευή και τον δεύτερο γιατρό, επίσης στο σπίτι του, την Κυριακή.

Αφορμή για την εμπλοκή της αστυνομίας, ώστε οι δύο γενικοί γιατροί να μεταβούν στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου, αποτελεί η αποψίλωση της Παθολογικής κλινικής, όπου έχουν απομείνει μόλις δύο ειδικευόμενοι παθολόγοι, που μαζί με τους μόνιμους δεν επαρκούν να καλύψουν τις ανάγκες ανάπτυξής της, η οποία (μαζί με αυτή της Covid-19) φτάνει περίπου τις 40 κλίνες.

Ετσι, καλούνται οι γενικοί γιατροί των ΚΥ να εφημερεύσουν στο Νοσοκομείο «Χατζηκώστα» (ΤΕΠ), εφόσον δεν βγαίνουν οι εφημερίες.

Οι δύο γιατροί που κλήθηκαν να εργαστούν (και μάλιστα η μία βρισκόταν με τα παιδιά της σπίτι την Παρασκευή), ανήκουν οργανικά στο ΚΥ Αιτωλικού και εργάζονται σε περιφερειακά ιατρεία. Η εξοργιστική εντολή υπογράφηκε κατευθείαν απ' τη διοίκηση της 6ης ΥΠΕ, που πρωτοστατεί... στις μετακινήσεις γιατρών από νοσοκομείο σε νοσοκομείο, μακριά απ' την πραγματοποίηση προσλήψεων και φυσικά την κάλυψη όλων των αναγκαίων κενών στον τομέα της Υγείας.

Τα γεγονότα προκαλούν οργή!

«Αντί για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για να καλυφθούν οι μεγάλες ανάγκες στην Υγεία, η κυβέρνηση συνεχίζει την πολιτική της μετακίνησης γιατρών από δομή σε δομή», αναφέρει σε σχόλιό της η ΕΠ Δυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ με αφορμή τα συγκεκριμένα περιστατικά, που, όπως τονίζει, προκαλούν οργή. Μεταξύ άλλων, σημειώνει: «Για μια ακόμη φορά τα οξυμένα προβλήματα στον χώρο της Υγείας, που αποτελούν ευθύνη αυτής και όλων διαχρονικά των κυβερνήσεων ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ, "μπαλώνονται" όπως - όπως και με εξαναγκασμό γιατρών σε μετακινήσεις.

Στην τραγική κατάσταση στον χώρο της Υγείας και τη μετατροπή της σε "εμπόρευμα" η απάντηση είναι μια: Εδώ και τώρα να δυναμώσει η διεκδίκηση για ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας με επαρκή χρηματοδότηση, προσλήψεις του απαραίτητου υγειονομικού προσωπικού και σύγχρονες δομές και εξοπλισμό. Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό, με ισχυρό ΚΚΕ».

Τα γεγονότα έχουν θορυβήσει την τοπική κοινωνία, ενώ έχουν καταγγελθεί από την ΤΕ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ και από τον Ιατρικό Σύλλογο του νομού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ