Τετάρτη 15 Φλεβάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΤΗΣ ΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Κάθε προοδευτικός νομικός να πάρει θέση! Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη!

«

"Ελευθέρας". Αυτή είναι, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα της 9.2.2023, η απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου σχετικά με τη δυνατότητα ή μη των εταιρειών διαχείρισης (servicers) να προβαίνουν σε δικαστικές ενέργειες και να επισπεύδουν κατασχέσεις και πλειστηριασμούς για λογαριασμό των funds, που συζητήθηκε στις 26.1.2023», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Τομεακή Οργάνωση Δικαιοσύνης της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ. Στη συνέχεια τονίζει: «Για άλλη μια φορά "έλαμψε" η Ολομέλεια με την ταχύτητα εκτέλεσης του έργου της. Οι καθυστερήσεις, άλλωστε, στην απονομή της δικαιοσύνης, όπως οι ίδιοι ομολογούν, επιφέρουν ανασφάλεια δικαίου και αποδυνάμωση του δικαιώματος στην έννομη προστασία. Ε, λοιπόν, ορίστε! Αυτό θα πει μετατροπή της Δικαιοσύνης από εστία αβεβαιότητας σε πηγή εμπιστοσύνης για νέες επενδύσεις».

Η ανακοίνωση αναφέρει μεταξύ άλλων: «Η απόφαση του Αρείου Πάγου όπως και άλλες στο πρόσφατο παρελθόν καταδεικνύουν με αποκαλυπτικό τρόπο τον βασικό ρόλο της Δικαιοσύνης στη διασφάλιση των στόχων και επιδιώξεων του αστικού κράτους. Νομοθετική, εκτελεστική και δικαστική εξουσία, η μία "ελέγχει" την άλλη ώστε όλες μαζί να διασφαλίζουν τα συμφέροντα των ιδιοκτητών των επιχειρηματικών ομίλων.

Γι' αυτό και με αφορμή την επίμαχη απαράδεκτη απόφαση αναδεικνύεται η σημασία του ερωτήματος "Δικαιοσύνη για ποιον;" (...)

Η απόφαση δεν αποτέλεσε "κεραυνό εν αιθρία". Είχε διαφανεί άλλωστε τόσο από τις δηλώσεις του επικεφαλής της Τράπεζας της Ελλάδος όσο και από την εισήγηση προς την Ολομέλεια. "Πάτησε" πάνω στο αντιλαϊκό νομοθετικό πλαίσιο που ψήφισαν και εφάρμοσαν οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ με "αιχμή του δόρατος" τη μετατροπή της πάλης για την υπεράσπιση της πρώτης κατοικίας σε ιδιώνυμο ποινικό αδίκημα. Με βάση αυτόν τον νόμο ο Βάλσαμος Συρίγος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και γγ της Ομοσπονδίας Οικοδόμων, παραπέμπεται σε δίκη φορτωμένος με τον μισό Ποινικό Κώδικα. Είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι θα ανακόψουν την πάλη του λαού για την υπεράσπιση του σπιτιού και του δίκιου του (...)

Οι πρωτοπόροι, ριζοσπάστες νομικοί επιστήμονες παίρνουμε θέση. Ενώνουμε τη φωνή μας με τον λαό μας, κομμάτι του οποίου είμαστε και εμείς. Θέτουμε τις γνώσεις μας στην υπηρεσία όσων τις έχουν ανάγκη. Δυναμώνουμε το ΚΚΕ και με την ψήφο μας. Μπροστά στην εκλογική πολιτική αναμέτρηση η ψήφος στο ΚΚΕ είναι ένα σημαντικό όπλο. Να μη ρίξουμε άσφαιρα πυρά, μπορούμε να ρίξουμε κόκκινο στο μαύρο που μας ετοιμάζουν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ