Τετάρτη 15 Φλεβάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΤΩΡΑ ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ - ΕΚΛΟΓΕΣ 2023
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΑΙ ΧΑΝΙΑ
Εγγύηση για τα εργατικά - λαϊκά συμφέροντα το ΚΚΕ

Στόχος η επανεκλογή κομμουνιστή βουλευτή στο νησί | Με πάνω από 1.100 κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις ο Μ. Συντυχάκης μετέφερε στη Βουλή τις αγωνίες και διεκδικήσεις του λαού

Χανιά
Χανιά
Οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ σε Ηράκλειο και Χανιά παρουσιάστηκαν χτες σε συνεντεύξεις Τύπου που παραχώρησαν οι Οργανώσεις του Κόμματος στις δύο πόλεις.

Στο Ηράκλειο η παρουσίαση του ψηφοδελτίου έγινε από τον Χάρη Φλουρή, μέλος της Τομεακής Επιτροπής Ηρακλείου και της Επιτροπής Περιοχής Κρήτης του ΚΚΕ.

«Απευθυνόμαστε στους Ηρακλειώτες και στις Ηρακλειώτισσες. Σε όλους και όλες που συμπορευτήκαμε στους αγώνες τα προηγούμενα χρόνια. Σε κάθε εργαζόμενο, βιοπαλαιστή αγρότη, αυτοαπασχολούμενο επιχειρηματία και νέο που δεν εμπιστεύεται τα αστικά κόμματα. Σε όσους απαντάνε στις δημοσκοπήσεις "κανένας" στο ερώτημα για την "καταλληλότητα" της επόμενης κυβέρνησης. Γεγονός που αναδεικνύει ότι σε μεγαλύτερα τμήματα του λαού γίνεται πιο φανερό ότι μέσα στα όρια αυτής της πολιτικής δεν μπορεί να υπάρξει λύση στα οξυμένα προβλήματά τους», τόνισε και πρόσθεσε: «Το ΚΚΕ είναι ασπίδα για το σήμερα και ελπίδα για το αύριο! Το ΚΚΕ δεν έχει δεσμεύσεις στο σύστημα. Εχει σχέδιο διεξόδου υπέρ του λαού. Γι' αυτό και αποτελεί σήμερα την εγγύηση για μία μεγάλη εργατική - λαϊκή αντεπίθεση». Συνεχίζοντας επεσήμανε: «Ιδιαίτερα στον νομό μας, με έναν εκλεγμένο κομμουνιστή βουλευτή την τετραετία που διανύουμε, θέσαμε, με περισσότερες από 1.100 κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις στη Βουλή, τις αγωνίες και τις διεκδικήσεις του λαού μας. Σε αυτήν ακριβώς την κατεύθυνση κινείται το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ και στο Ηράκλειο. Αποτελείται από δοκιμασμένους αγωνιστές του χεριού και του πνεύματος, πρωτοπόρους εργάτες, υπαλλήλους, αυτοαπασχολούμενους επιχειρηματίες, στο οποίο επικεφαλής είναι ο σύντροφος Μανώλης Συντυχάκης, νυν βουλευτής Ηρακλείου του ΚΚΕ».

Ηράκλειο
Ηράκλειο
Οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ στο Ηράκλειο είναι οι εξής:

  • Συντυχάκης Μανώλης, κοινωνιολόγος, βουλευτής Ηρακλείου του ΚΚΕ.
  • Ανδρουλάκη Κρυσταλένια (Λίνα), δρ. χημικός σε μεγάλη βιομηχανία πλαστικών, μέλος του ΔΣ του Πολιτιστικού Συλλόγου Αη Γιάννη Ηρακλείου.
  • Γωνιανάκης Γιάννης, οικοδόμος, μέλος του ΓΣ της ΓΣΕΕ, πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων νομού Ηρακλείου, μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Οικοδόμων, μέλος του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου.
  • Δουλουφάκης Δημήτρης, φαρμακοποιός - οπτικός, μέλος του ΔΣ του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ηρακλείου, αντιπρόεδρος της Ενωσης Γονέων Μαθητών Ηρακλείου, πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων 15ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου.
  • Κυπραίου Μαρία, τεχνολόγος γεωπόνος, αυτοαπασχολούμενη, μέλος της Ομάδας Γυναικών Ηρακλείου (μέλους της ΟΓΕ).
  • Μαργαρίτης Γιώργος, ιστορικός, αφυπηρετήσας καθηγητής Νεότερης Ιστορίας του ΑΠΘ, επιστημονικός συνεργάτης του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα.
  • Πετράκη Θάλεια, πολιτικός μηχανικός Δομικών Εργων, αυτοαπασχολούμενη, μέλος του ΔΣ της Ομάδας Γυναικών Ηρακλείου.
  • Σαλούστρος Δημόκριτος, υπάλληλος σε εταιρεία πληροφορικής, μέλος του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, μέλος του ΔΣ της Ενωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου.
  • Σοφίου Βαγγέλης, ξενοδοχοϋπάλληλος, μέλος του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, μέλος του ΔΣ του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων ν. Ηρακλείου.
  • Σφακιανάκης Μιχάλης, δικηγόρος, θεατρικός συγγραφέας, υποψήφιος πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου στις τελευταίες εκλογές.
  • Χουστουλάκη Γενοβέφα, φιλόλογος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, περιφερειακή σύμβουλος Κρήτης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», μέλος της Ομάδας Γυναικών Μοιρών (μέλους της ΟΓΕ).
Στα Χανιά

Στα Χανιά η παρουσίαση έγινε από τον Σπύρο Αγριμάκη, Γραμματέα της Τομεακής Επιτροπής Χανίων του ΚΚΕ, ο οποίος ανέφερε: «Απευθυνόμαστε σε όλο τον χανιώτικο λαό, που όταν τον συναντάμε στον δρόμο, στους χώρους δουλειάς, στη γειτονιά, μας λέει "πάλι καλά που υπάρχετε και εσείς". Στη μεγάλη πλειοψηφία του λαού μας, που αναγνωρίζει στο ΚΚΕ τη δύναμη εκείνη που δεν του είπε ποτέ ψέματα, που είναι εγγυητής στον αγώνα για τα καθημερινά προβλήματα. Τους καλούμε να δουν καθαρά το πραγματικό δίλημμα των ερχόμενων εκλογών: 'Η θα είναι δυνατός ο λαός, με ένα ισχυρό ΚΚΕ, ή θα είναι δυνατή η επόμενη αντιλαϊκή κυβέρνηση, όπως κι αν την ονομάσουν, και ο λαός θα είναι αδύναμος».

Οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ στα Χανιά είναι οι εξής:

  • Ανθούσης Δημήτρης, 36 ετών: Γυμναστής - προπονητής ποδοσφαίρου. Εργάζεται ως συνεταιριστικός υπάλληλος και είναι δημοτικός σύμβουλος Πλατανιά με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».
  • Γιαννάκη Μαρία, 42 ετών: Δασκάλα, μέλος του ΔΣ του ΣΕΠΕ Χανίων, καθώς και των ΔΣ της Ενωσης Γονέων Δήμου Χανίων και της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων Μαθητών Ελλάδας.
  • Κλωνιζάκης Μιλτιάδης, 43 ετών: Πολιτικός μηχανικός, αυτοαπασχολούμενος. Μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ, Τμήματος Δυτικής Κρήτης, αντιπρόεδρος του ΔΣ της Ενωσης Γονέων Χανίων, πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του 9ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων, μέλος του ΔΣ της Επιτροπής Ειρήνης Χανίων, γιος του πρώην δημάρχου και αγωνιστή του αντιδικτατορικού κινήματος Γιάννη Κλωνιζάκη.
  • Μαρινάκης Αλέκος, 58 ετών: Πολιτικός επιστήμονας. Μέλος του Γραφείου Περιοχής Κρήτης του ΚΚΕ και περιφερειακός σύμβουλος Κρήτης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».
  • Παπαδάκη Χαριτίνη, 33 ετών: Φιλόλογος, εργαζόμενη στην ιδιωτική Εκπαίδευση. Δημοτική σύμβουλος Σελίνου - Καντάνου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Χανίων, μέλος του ΔΣ του ΕΣΥΝ - Παράρτημα Χανίων.
  • Ρηγανάκος Φώτης, 48 ετών: Ιδιωτικός υπάλληλος. Μέλος του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Χανίων, μέλος του ΔΣ του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων ν. Χανίων.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ