Τετάρτη 15 Φλεβάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Μοίρασε «πακέτα» στους επιχειρηματικούς ομίλους

Eurokinissi

Πακτωλό επιδοτήσεων στους επιχειρηματικούς ομίλους μοίρασε ο πρωθυπουργός, Κυρ. Μητσοτάκης, κατά την επίσκεψή του στη Δυτική Μακεδονία, ενώ ταυτόχρονα επιχείρησε αντιστροφή της πραγματικότητας που βιώνει ο λαός της περιοχής.

Χτες, επισκέφθηκε τη Φλώρινα και στη συνέχεια παραβρέθηκε στα εγκαίνια της λιγνιτικής μονάδας ηλεκτροπαραγωγής «Πτολεμαΐδα 5», ισχύος 660 MW, η οποία βρίσκεται σε περίοδο δοκιμαστικής λειτουργίας.

Διαφήμισε επενδύσεις και θέσεις εργασίας, όμως οι τυμπανοκρουσίες δεν μπορούν να κρύψουν ότι ο λαός θα συνεχίσει να χρυσοπληρώνει για το ρεύμα και τη θέρμανση και οι όποιες θέσεις εργασίας δημιουργηθούν θα είναι «ελαστικές» στην πλειοψηφία τους και κακοπληρωμένες.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι η «Πτολεμαΐδα 5» «είναι ένα πολύ σημαντικό έργο για την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας, για τη ΔΕΗ, ένα έργο με σημαντική εγχώρια προστιθέμενη αξία», και ότι «θα αποτελέσει στο μέλλον μονάδα στρατηγικής εφεδρείας για τη χώρα», καθώς «η στρατηγική της μετάβασης προς ένα "πράσινο" μέλλον είναι δεδομένη και αδιαπραγμάτευτη».

Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο πρωθυπουργός προανήγγειλε εφάπαξ ενίσχυση των συνταξιούχων που δεν έλαβαν αύξηση και επίσης νέα σχήματα εξόφλησης οφειλών από 36 έως 72 δόσεις για νέες οφειλές συνεπών δανειοληπτών, αλλά και για όλους όσοι επιδιώκουν να αναβιώσουν τη συμμετοχή τους σε παλαιότερα σχήματα δόσεων μέσω της καταβολής δύο μηνιαίων δόσεων, παραπέμποντας σε εξειδίκευση των ρυθμίσεων, σήμερα, από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

Εξάλλου, σε εκδήλωση για τη λεγόμενη ψηφιοποίηση του αστικού κράτους (αναγκαία προϋπόθεση για να καλυφθούν σύγχρονες ανάγκες των επιχειρηματικών ομίλων), όπου μίλησε χτες βράδυ, ο Κυρ. Μητσοτάκης καμάρωνε για την «επιτυχία του εγχειρήματος της ψηφιακής διακυβέρνησης» για την αποτελεσματικότερη εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση μετέτρεψε τις «αντιξοότητες» (τύπου πανδημίας) σε «ευκαιρίες» για το κεφάλαιο.

Σημείωσε, άλλωστε, ότι μέσα από τέτοιες διαδικασίες η χώρα έγινε «πόλος υψηλής τεχνολογίας», προσελκύοντας εταιρείες να δραστηριοποιηθούν στη χώρα. Επιχείρησε, δε, να τις ντύσει και με φιλολαϊκό μανδύα, λέγοντας ότι μέσα από τη χρήση τέτοιων υπηρεσιών και διευκολύνσεων βοηθιέται... η εργαζόμενη μητέρα, η μονογενεϊκή οικογένεια, όταν βασικά μέσα από την τηλεργασία χάνουν κάθε έννοια προσωπικού χρόνου, επεκτείνοντας στην πράξη το ωράριο εργασίας από όπου κι αν εργάζονται.

Τέλος, είπε ότι η επόμενη τετραετία θα είναι ακόμα πιο «συναρπαστική» στο πεδίο της ψηφιακής διακυβέρνησης, προαναγγέλλοντας ότι θα επιχειρήσουν να θεσμοθετήσουν τη λεγόμενη ηλεκτρονική ψήφο τουλάχιστον για όσους ψηφοφόρους ζουν εκτός Ελλάδας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κατεβαίνουν στις εκλογές στις 21 Μάη με κοινό αντιλαϊκό πρόγραμμα (2023-03-29 00:00:00.0)
Σε ρόλο «πλασιέ» στο Λονδίνο (2022-11-29 00:00:00.0)
Απογειώνονται εμπλοκή και κίνδυνοι για τον λαό (2022-05-12 00:00:00.0)
Με «ανοσία της αγέλης» για το άνοιγμα του τουρισμού (2021-05-28 00:00:00.0)
Κατάργηση της απλής αναλογικής, κρησάρα «αξιολόγησης» και μονιμοποίηση της τηλεργασίας (2021-01-20 00:00:00.0)
Ξεκινά στο φόντο ευρύτερων διεργασιών αναμόρφωσης (2017-06-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ